Anasayfa

 Köpeğim Çok Korkuyor. Sebebi Ne Olabilir?

Köpek dostlarımızın korkmasının birçok sebebi olabilir. Bu gibi durumlarda minik patili dostlarımız nesnelerden, diğer köpek dostlarımızdan ya da yabancılardan korkabilir. Bunların ana sebebi çok fazla hastalık geçirmiş olmas, köpek dostlarımızın sosyalleşmemesi, sürekli yaşanılan ortamın değişmesi, insanlar tarafından kendisine zarar verilen davranışlarda bulunulması olarak değerlendirilir. "Köpeğim korkuyor ne yapmalıyım?" sorusunun ana sebebi içerisinde ön plana çıkacak unsur sosyal bir yaşamın olmamasıdır. Sosyal olmayan köpek dostlarımız, nesnelerden, diğer köpek dostlarımızdan ve insanlardan korkabilir. Köpek dostlarımız bunun yanında insanlar tarafından zarar görecek bir davranışa maruz kaldıysa her şeyden korkması muhtemeldir. Köpeğinizin yaşamış olduğu durumlar korku durumunu tetikleyebilir. Korku sebepleri içerisinde ise en önemli olan durum köpek dostlarımızın yaşamış olduğu içsel durumdur. Yaşamış olduğu kötü olaylar birçok şeyden korkmasına sebep olur.

Köpeğin Korku Belirtileri Nedir?

Özellikle de köpek dostlarımız korktuğu durumlarda bazı davranışlar geliştirirler. Köpek dostlarımız yaşamış olduğu korku durumunu beden dili yolu ile anlatmaya çalışmaktadır. Korku sırasında davranışları gün içerisinde olduğu gibi olmamaktadır. Çok daha farklı davranışlar sergilerler. Köpek dostlarımızın korktuğu zaman göstermiş olduğu belirtileri sıralayacak olursak; minik patili dostumuzun titremesi, idrar kaçırma durumu, sızlanması ve ağlaması, köpek dostlarımızın sahibinin arkasına geçmesi, kendisinden hiç beklenmeyecek şekilde agresif tavırlar sergilemesi, nefes alışverişinin hızlanmas, kuyruğunu bacak arasına sıkıştırma, ishal olma durumu, kuyruğunu ısırmaya çalışması olarak değerlendirilir. Köpek dostlarımız korkutuğu vakit bahsedilen belirtilerden birkaç tanesini de gösterebilir. Korku sırasında köpek dostlarımızda titreme ya da sahibinin arkasına geçmesi davranışlar net olarak gerçekleşebilir. Korku sırasında idrar kaçırma da bir sorundur. Sürekli havlama da korku belirtisi olabilir.

Köpeklerin Korktuğu Durumlar Nedir?

Köpek dostlarımızın korktuğu birçok olay bulunur. Birçok sebepten dolayı korku dolu davranışlar sergileyebilirler. Köpeklerimiz gök gürültüsü, havai fişek, yalnızlık, yabancı kişi korkusu, veteriner hekim korkusu ya da araba korkusu gibi durumlarda değerlendirilebilir. Tüm unsurlar korku durumunu oluşturmaktadır.

Köpek dostlarımızın korktuğu durumlardan onları uzak tutmalısınız. Bu konuda bir veteriner hekimden de yardım alabilirsiniz ve onlara danışabilirsiniz. En iyi yolu size veteriner hekiminiz söyleyecektir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X