Anasayfa

 York Chocolate Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Adeta çikolata rengi gibi bir kedi ile bu yazımızda karşınızda olacağız. York Chocolate cinsi kedi dostlarımız çikolata renge sahiptir. Oldukça yeni bir tür olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça yeni bir tür olan York Chocolate cinsi kedi dostlarımız uzun bir zaman ve karışım sonucunda elde edilen bir ırktır. İlk olarak ABD'de ortaya çıktığı biliniyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde çiftlik üzerinde üretilen bir kedi dostumuzdur. 80'li yıllarda zarif görünümleri ve kahverengi tüyleri ile keşfedilmiş ve ismine York Chocolate denilmiştir. Kendi ırkına özel birçok karakteristik özellik geliştirmeis ile beraber çok hızlı bir şekilde üne kavuşmuştur. Kendine hayran bırakan ve en öne çıkan özelliklerinden birisi de ona bakan bir kişiyi sahibi gibi belirlemesi ve bunu benimsemesidir. Bu özelliği sayesinde birçok hayvan severin dikkatini çekmiştir. Sizlere bu içeriğimizde York Chocolate hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışacağız. İçeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

York Chocolate Cinsi Kedi Karakter Özellikleri

York Chocolate cinsi kedi dostlarımız isminden de anlaşıldığı gibi kahverengi renklere sahiptir. Kabarık ve uzun olan kahverengi tüyleri York Chocolate cinsi kedi dostlarımıza zarif bir görünüm katar. Vücutları çok fazla esnektir. Bu esneklikleri sayesinde kolay bir şekilde her hareketi yapar. Hatta her yerden geçebilecek bir kedi ırkıdır. York Chocolate cinsi kedi dostlarımız kalın bir tüye sahip olması sebebi ile kışın soğuk havalarda onlara kolaylık sağlar. İpeksi, yumuşak ve uzun tüylere sahiptir. York Chocolate cinsi kedi dostlarımızın çikolata tonlarında olan bu tüyleri boyun bölgesinde çok daha fazla yoğunlaşır. Büyük ve badem bir gözlere sahip olması York Chocolate cinsi kedi dostlarımızı farklı kılar. Göz renkleri ela, yeşil ve kahverengi tonlarında olabilmektedir. Ayrıca kafa şekilleri vücutlarına göre çok daha büyüktür. York Chocolate cinsi kedi dostlarımızın uzun tüyleri olan kuyrukları ise orta büyüklükte seyreder.

York Chocolate Cinsi Kedi Bakımı

York Chocolate cinsi kedi dostlarımızın bazı bölgelerinde uzun tüyleri postu varmışçasına bir görünüm kazandırır. Bu post özellikle daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. York Chocolate cinsi kedi dostlarımızın tüylerini düzenli bir şekilde taranması gerekir. Sağlıklı ve dayanıklı bir vücut yapısına sahiplerdir. York Chocolate cinsi kedi dostlarımızın suyu sevmeleri banyodan da hoşlanabileceğini gösteriyor. Bunun yanında veteriner rutin kontrollerini asla unutmamalısınız. Sizlere bu içeriğimizde York Chocolate cinsi kedi dostlarımız hakkında bilgi verdik. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X