Anasayfa

 Köpeğim Neden Sürekli Havlıyor? Köpek Havlama Sebepleri

Köpek dostlarımız sahip olduğu sevimli halleri ve sevecen yapıları ile dünya üzerinde tercih edilen en önemli canlılardan bir tanesidir. Minik patili dostlarımız binlerce yıl boyunca bizlerin hayatının her noktasında olmuştur. Zaman içerisinde çeşitli görevlerde bulunmuşlardır. Örneğin bekçilik, çobanlık gibi görevler ile insanlara yardımcı olmuşlardır. Köpek dostlarımızı en öne çıkaran karakteristik özeliği ise elbette havlamasıdır. Bu havlamanın kesin ve net bir sebebi olmamakla birlikte çeşitli durumlarda köpek havlaması duyulmaktadır. Bu bir anlamda köpek dostlarımızın kendisini ifade etme şekli olarak görülebilir. 

Köpeğim Neden Havlıyor?

Köpek havlaması birçok sebepten dolayı gözlemlenebilir. Köpek dostlarımızın kendisini ifade etme yöntemi olduğunu söylemiştik. Bu durum bir anlamda köpek sesi olarak da isimlendirilebilir. Köpek sesi çoğu zaman insanlar için rahatsız edici ve gürültülü olarak görülmektedir. Ancak kimi zaman minik patili dostlarımızdan gelen bir yardım çağrısı da olabilmektedir. Bu durum ile köpek dostlarımız size haber vemreye ve kendini size karşı ifade etmeye çalıştığını gösterebilmektedir. Köpek dostlarımızın havlaması birçok çeşitli anlam taşıyabilmektedir. Bazen açlık bazen ise susuzluk kimi zaman ise bir tehlike anının habercisi olabilmektedir. Bu gibi durumlar ile köpek dostlarımıza bakan kişiler, evcil dostlarımızın sesine kulak kabartmalı ve ne söylemeye çalıştığını net bir şekilde anlamalıdır. Son derece normal olan havlama eyleminin tamamen engellenmesi hem köpek dostlarımızın psikolojisi açısından iyi bir şey değildir hem de imkansızdır. Köpek dostlarımızın kendini anlatma şekli olan havlama eylemi, çeşitli eğitimler yardımı ile daha anlaşılır hale getirilmektedir.

Köpek Havlaması: Oyun Oynama İsteği

Köpek dostlarımız daima hareket halinde olan ve oyun oynamaktan çok keyif alan canlılardır. Bunun yanında sürekli hareket halinde olmaları onların sağlığı için de çok hayati öneme sahiptir. Oyun oynamak isteyen köpek dostlarımız sahiplerine yaklaşarak çeşitli havlama sesi çıkarabilir. Sürekli oyun oynamak isteyebilirler.

Bir Diğer Neden: Yalnız Kalmak

Köpek dostlarımız çok duygusal varlıklardır. Yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazlar. Sürekli olarak sevilmek ve oyun oynamak isterler. Bu durumda yalnız kalmamaları onların psikolojisi açısından sonra derece önem arz eder. Normal şartlarda sakin bir yapıda olan köpek yalnız kaldığında havlayabilir. 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X