Anasayfa

 Köpeğime Pişmiş ya da Çiğ Yumurta Verebilir miyim?

Sizler de internette sürekli olarak "köpeğim yumurta yiyebilir mi?" sorusunu aratıyorsanız doğru içeriği okuyorsunuz demektir. İnternette, evcil dostlarımız için en çok sorulan sorulardan bir tanesi budur. Sizce biz insanlarda olduğu gibi evcil dostlarımızda da bu durum sandığımız gibi mi? Yumurta oldukça iyi bir protein kaynağıdır. Kahvaltı için omlet, haşlama ya da çırpılmış bir yumurtaya kim hayır diyebilir ki? En sevilen birçok tatlının ise ana malzemelerinden bir tanesidir. Hatta bazen hamburgerlerde dahi çok şaşırtıcı şekilde leziz olabilir. Ancak çiğ ya da az pişmiş yumurtalar, insanları salmonelle gibi çok tehlikeli bakterilere direkt olarak maruz bırakmaktadır. Peki, bu durum köpek dostlarımız için de aynı mı? Yumurtayı çok seviyorsanız birazını köpek dostlarımızla da paylaşmak isteyebilirsiniz. Peki, köpek dostlarımız yumurta yiyebiliyor mu? Yumurtaların köpek dostlarımız için ne denli güvenli olduğu konusunu öğrenmek adına bu popüler besin kaynağı ile ilgili konuyu keşfetmeye koyulalım.

Köpekler Yumurta Yiyebilir mi?

Evet, bu konuya hızlı bir cevap verecek olursak köpek dostlarımız yumurta yiyebilir. Yumurta protein içeriği en yüksek yiyecekler arasında yer alır. Birçok temel yağ asidi ile temel amino asit içermektedir. Haşlandığında ya da pişirildiğinde lezzetli ve oldukça sağlıklı bir atıştırmalık olabilir. Yumurtalar, bazı köpek dostlarımızın mamalarında da en önemli protein kaynağı olarak kayıtlara geçer. Ancak şu unutulmamalıdır ki köpeğinizin yumurtaya alerjisi olabilir. Köpeğinize yumurta vermeden önce kesinlikle ama kesinlikle veteriner hekiminize danışınız. Her ödülde olduğu gibi köpek dostlarımızda da evde pişmiş yumurtayı verirken çok ölçülü olmalısınız. Son derece sağlıklı bir gıda olsa dahi köpek dostlarımızın fazla yumurta yemesi ve bunun çok sık bir şekilde olması onların obez olmasına sebebiyet verebilir. Köpek dostlarımızın beslenme planına yumurta eklemeden önce köpek dostlarımızın beslenim şekline dahil edebilmek adına öncelikle kesinlikle veteriner hekime danışmalısınız.

Köpeğim Çiğ Yumurta Yiyebilir mi?

Pişmiş yumurtalar köpek dostlarımız için besleyici (alerjisi yoksa) bir ödül maması olsa da çiğ yumurtalar sandığınızdan çok daha tehlikeli olabilir. Çiğ yumurta, biz insanlarda olduğu gibi köpek dostlarımızı da salmonella gibi zararlı bakterilere maruz bırakıyor olabilir. Bunun yanında bakteriyi bir kenara bırakalım, çiğ yumrutalar köpek dostlarımızın sağlığını biotin eksikliği şeklinde de tehlieye atabilir. Köpek dostlarımıza çiğ yumurta vermekten kaçınalım, pişmiş yumurtayı ise yalnızca veteriner hekim tavsiyesi ile verelim.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X