Anasayfa

 Köpeğimi Ev Ortamına Nasıl Alıştırırım?

Minik patili dostlarımızı ev ortamına alıştırma süreci boyunca birçok sorunlar yaşanabilir. Yeni eve taşındığınız andan itibaren düzeniniz değiştiği için minik patili dostlarımız da strese girebilmektedir. Ev içerisine alışmakta zorluk yaşayabilirler. Değişikliğin köpek dostlarımızın üzerinde yaratmış olduğu stres konusu köpek cinsine göre değişiklik göstermektedir. Büyük bir evden küçük bir eve ya da sessiz bir alandan oldukça gürültülü bir eve taşınmanız durumunda köpek dostlarımız bundan çok fazla etkilenmektedir .Eğer bahçeye alışık bir köpek dostumuz var ise apartman dairesine taşındığınız andan itibaren depresyon başlayabilir.

Köpeğimi Ev Ortamına Nasıl Alıştırırım?

Minik patili dostlarımızı ev ortamına alıştırmak adına birden fazla yol vardır. Öncelikle, köpek dostlarımızı evin tüm alanlarına tanıtmak ve onları keşfetmeye izin vermek çok ama çok önemlidir. Köpek dostlarımız için güvenli alanlar oluşturmak adına kapıları ve merdivenleri kapatmalısınız. Köpek dostlarımızın yiyeceklerini ve yataklarını evin belirli bir bölgesinde tutmalısınız.

Ev içerisindeki kuralları kesinlikle siz belirlemelisiniz. Köpek dostlarımızın yeme ya da su içme zamanları, yatma zamanları ve eğitim zamanları gibi kurallara uymaya alıştırmak önemlidir. Minik patili dostlarımızın yasakladığınız alanlara girdiğinde kesinlikle yanıt vermeli ve ona yerine gitmesini söylemelisiniz. Bu konuda tamamen nazik olmalısınız. Köpek dostlarımız sert davranışlardan asla hoşlanmayacak ve bu durum onların psikolojisini tamamen alt üst edecektir. Bu konuya çok dikkat etmelisiniz.

Sosyallik Önemli

Köpek dostlarımızı temizlik kurallarına alıştırmak adına güzel dostlarımıza belli bir alanda idrar ve dışkı yapmasını öğretmelisiniz. Eğer köpeğiniz ev içinde idrar ve dışkı yapmaya devam ederse, minik dostlarımıza bu konuda çok daha iyi bir şekilde eğitim vermelisiniz.

Köpeğinizi ev ortamına alıştırmak için sosyalleştirme önemlidir. Köpek dostlarımızı biz insanlarla ve diğer evcil hayvanlarla tanıştırmak, dostlarımızın ev ortamına alışmasını kolaylaştırmaktadır. Köpeğinizi sosyalleştirmek için onu parka veya diğer açık alanlara götürmeli ve onu diğer evcil dostlarımızla tanıştırmanız çok iyi gelecektir. Son olarak, köpek dostlarımızı ev ortamına alıştırmak için eğitim önemlidir. Köpeğinizi temel komutları öğretmeli ve onu ev ortamına uyumlu hale getirmelisiniz. Köpeğinizi eğitirken sabırlı olmalı ve ona zaman tanımalısınız. Bu konuda onlara nazik davranmanız da eğitimin önemli bir parçasıdır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X