Anasayfa

 Köpek ve Kedilere Et Kemik Tavuk Suyu Verilir mi?

Et suyu ya da kemik suyu bizler için ne kadar zengin ve besleyici ise hayvan dostlarımız için de son derece faydalı besinlerdir. Farklı mineral ve amino asitlere hem de en doğal yoldan erişebilecek dostlarımız için bu tarz değişiklikler yapmak hem onların damak zevki hem de sağlıkları için oldukça faydalı bir hareket olacaktır.

Kemik Et Tavuk Suyunun Köpek ve Kediler için Faydaları

Sağlıklarını ve özellikle yavruların gelişimini destekleyen mükemmel bir besin takviyesidir. En önemli faydaları içinde bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve hastalıklara karşı daha dirençli bir yapıya ulaşmasına yardımcı olur. Tüy ve kürk sağlığının çok daha güçlü olmasına, tüylerinin dışardan daha canlı ve parlak olmasına destek olur. Hayvanların ihtiyacı olan ve dışarıdan alınması gerekli olan, protein ve amino asitleri vücuduna almasını sağlar. Sindirim sistemi sağlığına da oldukça faydalı olan bu besinler, güçlendirici etkiye sahiptir. İskelet ve eklem yapısı destekler ve gelişimi için oldukça faydalıdır.

Ayrıca mama konusunda seçici, beslenme konusunda iştahsız ve kilo vermeye başlayan bir kedi ya da köpek sahibiyseniz, kuru mamasını üzerine belirli ölçülerde kemik, et ya da tavuk suyu dökmeniz hem mamasını yemesine hem de iştahının açılmasına yardımcı olacaktır.

Kemik Et Tavuk Suyu Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İçmeleri için önlerine koyulabileceği gibi mamasının üzerine dökülerek hem takviye hem de mamaya lezzet katması için rahatlıkla kullanılabilir.

  • Her şeyin fazlası zarardır. Kararınca ve belirli aralıklarla dostunuza verin. Bu tarz doğal besinler kullanırken dostunuzun yaşını ve ırkına bağlı büyüklüğünü göz önüne alarak porsiyon miktarını ayarlayın.
  • Etlerin ya da kemiklerin suyunu kaynatırken asla kedinize içerisinde baharat ya da farklı esansiyel tatların olduğu sebzelerle kaynamış suları vermemeye özen gösterin. Mümkünse tuzsuz, baharatsız olmalıdır.
  • İçerisinde kemik ya da kemik parçacığı olmamasına dikkat edin. Süzmeden ve kontrol etmeyin asla vermeyin.
  • Sıcak ya da soğuk verilebildiği gibi, sıcak ise aşırı sıcak ve kaynar olmamasına dikkat edin.

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X