Anasayfa

 Scottish Fold Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Scottish Fold cinsi kedi dostlarımızın tarihçesi ile başlayacak olursak 1961 yılında İskoçya'nın Pertshire kentinde keşfedilen Scottish Fold cinsi türündeki bu ırk, William Ross isimli çiftçi ve bir kedi meraklısı tarafından görülmüş oldu. Kulaklarındaki alışılmadık kıvrıklık mevcut idi. Tıpkı bir baykuşa benzeyen Susie isimli kedinin yavruları doğdu ve bunların ikisinin de kulakları kıvrıktı. Sonrasında ise kediler William Ross tarafından satın alınmış oldu. Aradan geçen yıllar sonra 1966'da, William Ross, Birleşik Krallık'taki Cat Fancy Yönetim Konseyi'ne kayıt ettirdi. Elbette sonrasında da Scottish Fold cinsi kedilerin çoğaltılma işlemine başlandı.

Scottish Fold Cinsi Kedi Karakter Özellikleri

Oldukça nazik bir yapıda olan Scottish Fold cinsi kedi dostlarımız son derece zekidir. Ayrıca karakter yapısı olarak aşırı sevecen tavırları ile dikkat çekmektedir. İnsanlara son derece fazla bağlanması ile tanınmış bir ırktır. Her ne kadar insana çok fazla bağlanabilme durumları mevcut olsa da sinirlendiği takdirde ya da üzgün olduğunda sevimli bir baş belasına dönüşebilirler. Diğer ev kedileri gibi oyun oyunamayı çok severler. En büyük karakter özellikleri ise eğitim konusundaki son derece becerikli, isteikli ve duyarlı oluşlarıdır. Eğitilebilir tek kedi cinslerinden bir tanesi olabilir.

Scottish Fold cinsi kedi dostlarımızın öğrenmeye açık olduğu çok belli. Birçok zeka oyununu başarı ile tamamlamaları da zekalarının göstergesidir. Ayrıca buna bağlı olarak da Scottish Fold cinsi kedi dostlarımız insanlara çok düşkündür. Sahiplerine bağlılığı ile dikkat çekiyor. Yaşadığı evi sahipleniş şekli ve neredeyse yüksek sevgiye dayanacak kadar bağlılık sergilemektedirler. UYsal ve sakin yapıya sahip olan Scottish Fold cinsi kedi dostlarımız hareket etmeyi çok sevmez. Genelde uzanmayı ve oturmayı severler. Çocuklarla da iyi anlaştığı söylenen ve çocuklarla oyun oynarken bundan zevk aldığı bilinen bu kedi dostlarımızın miyavlamaları az ve sessizdir. Scottish Fold cinsi kedi dostlarımızı uzun saatler boyunca yalnız bırakmamalısınız. Yalnız kaldığında çevresine zarar verecek şekilde davranışlar sergileyebilir. Scottish Fold cinsi kedi dostlarımız top oyunlarına bayılır. Evinizde kesinlikle bir top bulundurmalısınız.

Scottish Fold Cinsi Kedi Bakımı

Scottish Fold cinsi kedi dostlarımız genelde onlar için uygun olan tüm mamaları yiyebilir. Bunu en iyi tahlil edecek veteriner hekiminizdir. Bakım sırasında Scottish Fold cinsi kedi dostlarımızın kısa tüylü olanlarını haftada bir defa uzun tüylü olanlarını ise haftada iki kez taranması gerekiyor. Bu durum hem aranızdaki bağı artıracak hem de tüy yumaklarının oluşumunu da engelleyecektir. Rutin veteriner kontrollerini asla unutmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X