Anasayfa

 Köpekler Evde Üşür Mü? Soğuğa Dayanıklı Köpek Cinsleri

Evcil köpek cinsleri, genelde evde beslenmeye uygun olan ırklardır. Bu sebepten dolayı doğal şartlara karşı çok daha fazla dirençli olan bazı köpek dostlarımıza göre, bu ırktaki köpek dostlarımızın soğuk hava şartlarına karşı olumsuz etkilenmesi oldukça olasıdır.

Köpek dostlarımız evde üşür mü? Sorusunun cevabını verebilmek adına bazı maddeleri ele almak gerekebilir. Evcil köpek dostlarımızın beslenmekte olduğu evin sıcaklık seviyesi, köpek ebeveyninin yaşamış olduğu şehirde oluşan iklim tipi ve en önemlisi olarak bilinen köpek dostumuzun tüy yapısı bu hususta ana sorunun cevabı olarak karşımıza çıkacaktır. Üşüme sorununun en çok görülmüş olduğu evcil köpek dostlarımızdaki ortak özellikleri ele alalım istiyoruz. Bu durumda;

  • Tüyleri yeni traş edilen köpek dostlarımız,
  • Tek katmanlı tüy yapısına sahip olan köpek dostlarımız,
  • Tüy renkleri de bu durumda önemlidir. Açık tonlarda olan tüy rengine sahip köpekler,
  • Olabildiğince dışarı çıkmadığı için soğuk havaya alışık olmamaları,
  • Vücutlarındaki yağ oranı oldukça düşük olan köpek dostlarımız,
  • Çok yaşlı ya da yavru olmaları,
  • Diğer hastalıklara sahip olunması,
  • Bağışıklık sistemi düşük olan köpek dostlarımız

Evcil Köpek Cinslerinin Üşüdüğü Nasıl Anlaşılır? 

Şimdi de evcil köpek dostlarımızın aşırı soğuk alanlarda beslenmeleri halinde üşüterek hasta olmaları ile alakalı durumlar hakkında bilgi vermek istiyoruz. Ev içerisinde beslenen köpek dostlarımızın en uygun ortamda bulunması açısından kesinlikle balık ya da bodrum gibi alanlarda beslenmemesi tavsiye edilmektedir. Köpek dostumuzun ev içerisinde insanlar ile beraber olması önemlidir. Ayrıca özellikle kış döneminde iç mekan sıcaklığına dikkat edilmesi de önem arz eder. Köpek dostlarımız üşüdükleri zaman vücutlarında bazı tepkimeler ortaya çıkar. Örnek olarak sürekli oturma ya da uyuma, halsizlik, nefes alıp verme sırasında rahatsızlık, hareket etmede yavaşlama gibi belirtilerden söz edebiliriz. Bunun yanında, nefes alıp vermede yavaşlama da bu belirtiler arasında yer alır.

Köpek dostlarımız, sürekli olarak dışarıda bulunan sokakta yaşayan köpek dostlarımızdan farklı olarak daha fazla üşüyebilirler. Bu sebepten dolayı, beslenimine dikkat edilmesi, sıcak ortamda bulundurulmaları ve bunun yanında havanın son derece soğuk olduğu zamanlarda dışarıya çıkmamaları önemlidir. Ayrıca bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep olabilecek sağlık sorunlarının tespiti konusunda köpekleri sürekli olarak veterinere götürmemiz gerekebilir. Veteriner kontrolünü asla aksatmamalıyız.

Soğuğa Karşı Dayanıklı Olan Evcil Köpek Cinsleri Hangileridir? 

Eğer bir köpek sahiplenmek istiyorsanız bu kendi zevkinize göre değil, yaşadığınız yerin şartlarına en uygun köpek ırkını beslemeniz gerekir. Çünkü bu gibi durumlarda köpek dostlarımızın sağlıkları olumsuz etkilenebilir.

İklim şartlarına da bağlı olarak havaların çok soğuk ya da sıcak olduğu bölgelerimizde tüy yapısı tek katmanlı olan köpek dostlarımızı beslemek pek de doğru sayılmaz. Poodle, Maltese Terrier, Boston Terrier ve French Bulldog gibi köpek ırkları tüy yapısı tek katmanlı olan cinslerdir. Bu köpekleri soğuk bölgede beslememelisiniz. Bunun yanında Labrador Retriever, Golden Retriever, Alman çoban köpeği, Rottweiler ve Husky gibi köpek cinsileri de soğuğa son derece dayanıklı evcil köpek cinsleri arasında yer alır.

Sizlere bu yazımızda köpekler evde üşür mü konusunda bilgi vermek istedik. Bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X