Anasayfa

 Köpekler Küser mi? Köpeğim Bana Neden Küstü?

Köpek dostlarımız çok fazla duygusal canlılar olmaları sebebi ile köpeklere bakan kişiler can dostlarını üzebilecek küçücük bir şey yapmaktan bile çok fazla çekinirler. "Köpek dostlarımız küser mi?" sorusunun yanıtını bilmeyen köpeklere bakan kişiler, bu gibi konularda sürekli olarak şüpheci davranmaktadırlar. Aralarında en güçlü bağın zedeleneceği endişesi ile köpek dostlarını sürekli olarak anlama çabasına girmektedirler. Köpek dostlarımız yaşamış olduğu olaylar sonucunda üzülebilen canlılardır. Bir köpek dostumuzun hareketlerinden ve halinden kolayca anlaşılan bu durum sayesinde köpek dostlarımız biz insanların davranışlarına kırılıp incinebilirler. Bu sebeple köpek dostlarımıza dikkatli davranılması gerekiyor.

Köpeğim Bana Küser mi?

Köpek dostlarımız küser mi? sorusu birçok köpek ebeveyni tarafından merak edilen bir sorudur. Onlara bakan kişilere çok fazla bağlı olan köpek dostlarımız onları sevmesine rağmen bazı davranışlara direkt olarak alınabilir. Hatta bazen o kadar fazla alınırlar ki küserler. Yani köpek dostlarımız küslüğü bilen, küslük duygusunu hissedebilen ve insanlarla küsebilen canlılardır. Tüm köpek ırkları küsme eğiliminde bulunmayabilir. Özellikle de duygusallıkları ile ön plana çıkan minik patili dostlarımız olaylar karşısında daha fazla küsebilir. Bir köpeğe bakan kişi bu konuyu bilip ona göre davranmalıdır. 

Köpeğim Bana Neden Küstü?

Köpek dostlarımız birçok hayvan ırkına göre çok daha fazla biliçli canlılardır. Çok zeki olan bu köpek dostlarımız yaşamış oldukları birçok şeyin farkındadır. Uzun süredir birlikte yaşamış olduğunuz köpek dostlarımızın ses tonunuzdaki değişimin bile farkına varabilecek kadar size bağlıdır. Köpek dostlarımız ceza aldıklarında ya da şiddet gördüklerinde küsebilen canlılardır. Hiçbir canlıya bu tarz muamelelerde asla ama asla bulunulmamalıdır. Köpek dostlarımız bu şekilde davrandıktan sonra "bana neden küstü?" dememelisiniz. Bu konuda bilinçlenmek çok önemlidir. Köpek dostlarımızın küsmesinin bir diğer sebebi ise sahiplerinden ayrı kalmaları ile başlamaktadır. Tatil, herhangi bir sebepten dolayı uzun süre yanına uğramamak ya da iş sebebi ile yalnız kalan veya başkasına bırakılan köpek dostlarımızla ayrı kaldığınızda sizinle küsebilir. Uzun süreli olarak yalnızlık onların yıkıcı davranışlarda bulunmasına sebebiyet verebilir. Lütfen bu konuda dikkatli olun. Köpek dostlarımızla eskisi kadar ilgilenmediğinizde de size küsecektir. 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X