Anasayfa

 Köpekler Niçin Gezmeye Çıkmak İster?

Köpek dostlarımız yapıları itibari ile sürekli olarak hareket etmeyi çok seven varlıklardır. Köpek dostlarımız içlerinde birçok farklı türe ayrılsalar da hepsinin ortak noktası, hareket etmeye duyduğu neşe ve buna olan sevgileridir.

Evcil dostlarımız ev içerisinde kısıtlı olarak hareket etme imkanı bulurlar. Özellikle de apartman dairelerinde yaşayan köpek dostlarımız bu gibi durumlardan çok fazla etkilenir. Hareketsiz olan köpek dostlarımızın sıklıkla huysuzlandığını görürüz. Uzun süre hareketsiz kalan minik dostlarımızın ise çeşitli hastalıklara yakalanması olağan hale gelir. Mutlu ve sağlıklı olan köpek asıl yorgun olan köpektir. Bu sebeple köpekler için gün içinde birçok çeşitli oyun ve egzersiz yaratmalısınız. Onları oyunlarla ve egzersizlerle yormanız mental açıdan çok iyi gelecektir. İşte tam da bu durum köpek dostlarımızın daha sağlıklı ve daha keyifli olmasında büyük rol oynayacaktır.

Hareket etme istekleri ile dolu olan bu tatlı dostlarımız ve bunu bir oyunmuş gibi algılayıp, tüm hayatlarını buna alışkanlık gösteren köpekler için dört taraflı duvarlar ile çevrili bir alan son derece olumsuz olur. Özgürlüğüne son derece düşkün olan köpek dostlarımız için belki de nefes alma noktası olacak yürüyüşler işte onların hem mental hem de fiziksel sağlıkları için çok önemli bir durumdur.

Köpek gezdirme durumunun ne kadar önemli olduğunu sizlere anlatmış olduk. Şimdi ise daha detaylı olarak köpek dostlarımız neden gezmeye çıkmalı onlara bir göz atalım deriz...

Köpek Gezdirme ve Obezite

Köpek dostlarımız, hareket etmek için adeta sevinç gösterilerine bürünürler. Yapıları itibari ile obeziteye çok yakın olan köpek ırkları vardır. Obezitenin yanında birçok hastlığa da yatkın olan bazı ırklar için en doğru çözüm elbette köpek gezdirme işlemidir.

Yürüyüşe çıkarılmayan köpek dostlarımız rahat bir uyku uyumak için ve mutlu olabilmek için günlük olarak harcaması gereken enerjisini harcayamaz. Bundan dolayı günlük beslenimden kazanılan kalori değerleri de enerji gibi vücutta kalmaya devam etmektedir. İşte bu durum obeziteye sebebiyet verir.

Köpek Gezdirme ve Ruhsal Sağlık

Köpek dostlarımızın duyguları da tıpkı vücutları gibi narin ve hassastır. Bundan dolayı ilgi görmeyen ve uzun süreli yalnız kalan köpek dostlarımız depresyona girebilir. 

Sizlere bu yazımızda köpekler neden gezmeye çıkmak ister ve köpeklerin gezmeye çıkması için gerekli sebepleri yazdık.

Bizleri takip etmeyi unutmayın...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X