Anasayfa

 Köpekleri Tıraş Etme Konusunda Dikkatli Olun

Uysal ve sakin bir köpeğiniz var ise sahipleri olarak sizin de yapabildiğiniz köpek tıraşını genelde uzmanları tarafından yapılmasını tavsiye ediyoruz. Eğer dostunuz ilk kez tıraş oluyorsa işin uzman pet kuaförlerden destek almanız, hem onun tıraş olma konusunda korku duygusu geliştirmemesine hem de güzel görünmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca tıraş etmeden önce yaşadığınız bölgenin mevsimsel sıcaklığı ve dostunuzun ırkına bağlı tüy yapısını da ön plana almanız en önemli tavsiyelerimizden birkaçı olacaktır.

Kendi İmkanlarınızla Köpeğinizi Tıraş Etmek

Öncelikle bu iş için bu konuda bilinen marka bir tıraş makinesi edinmeniz önemlidir. Aksi takdirde dostunuzun tüylerine zarar verebileceği gibi canını da fazlasıyla yakma ihtimalini doğuracaktır. Bu durum sonucunda köpeğiniz fazlasıyla isteksiz ve korku duygusuna kapılacaktır. Bunun yanında rutin olarak dostunuzun tüylerini uygun bir fırça ile taramanız tüylerinin kıtık olmasının önüne geçecek ve daha rahat tıraş etmenize zemin sağlayacaktır. Bu işlemi rutin olarak kendi imkanlarınızla gerçekleştirmek istiyorsanız, tıraş makinesi dışında; makas, tüyler için sıvı losyon, kıtık tarağı ve daha sonra yıkamak için ırkına uygun şampuan tedarik etmelisiniz. Tıraş öncesi ve sonrasında köpeğinizi taramalı ve tıraşa her zaman hazır halde tüylerini alıştırmalısınız. Ayrıca unutmayınız ki tarama esnasında dostunuzun vücudunda herhangi bir enfeksiyon ve yara olup olmadığını da kontrol etmiş olacağınızdan düzenli takibini yapabilirsiniz. Olası pire, kene, bit gibi durumları da daha fazla yayılmadan görebilme şansına sahip olabilirsiniz. İlk denemelerde gergin ve acaba canını yakar mıyım korkusu içinde olabilirsiniz ama bunu dostunuza hissettirmeden onun da gerginleşmesine müsaade etmemelisiniz. Gerekirse tıraşı ilk kolay bölgelerden başlayarak yapın ve ara vererek onun heyecanını yenmesini ve gerginliğini üzerinden atmasını bekleyin. Pati, göz, kulak bölgesindeki tüyleri makas ve tarak yardımıyla uygun şekilde kesin.

Pet Kuaför Desteği Almak

Köpek tıraş etme konusunda tecrübeniz ve yeterli ekipmanınız yok ise profesyonel pet kuaför desteği almanız daha mantıklı bir hareket olacaktır. Bu hizmeti veren firmaların profesyonel uzmanları ve ekipmanları olması en önemli avantajıdır. Rutin aralıklarla değil de sadece sıcaklardan bunalacağı düşündüğünüz uzun tüylü bir ırk köpeğe sahipseniz ve tıraş malzemesi tedariği şansınız yok ise sizler için en akılcı çözüm sitemiz üzerinden de irtibata geçeceğiniz Mihav Pet Kuaför seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Pet kuaförleri sadece tüyleri tıraş etme hizmetiyle sınırlı kalmayıp, göz ve kulak temizliği, tırnak kesimi ve bunun yanında en önemlisi tıraş sonrası banyo hizmetlerini de aynı anda sunabilme şansına sahiptir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X