Anasayfa

 Köpeklerin Günlük Rutini Nasıl Geçmeli?

Bugün sizler için hazırladığımız içeriğin konusu "köpeğimin bir günü nasıl olmalıdır? Köpeklerin günlük rutini nasıl geçmelidir?" sorusuna yanıt verecek. Can dostlarımızı evlerimize getirmiş olduğumuz ilk andan itibaren düşünülmesi gereken çok fazla yeni deneyim ve bununla birlikte öğretilmesi gereken birçok şey vardır. Bunlara bir rutin oluşturma ile başlamanız mümkündür. İşte bu bahsettiğimiz rutin, evlerimize yeni gelecek olan köpek dostlarımızın güvende hissetmesine olanak sağlar. Ayrıca onlardan ne beklendiğini bilmesini de etkileyecektir. Elbette köpek dostlarımızın rutinini oluştururken en iyi yol doğru bir program oluşturmak olacaktır. Henüz birkaç aylık olan yavru köpek dostlarımız ile geçireceğiniz ilk birkaç hafta, iyi davranışlara temel atmanın en güzel vaktidir. Elbette bu rutin programlar köpek dostlarımızın yanında sizin de hayatınızı çok kolaylaştırabilir. Köpek dostlarımızın her anını planlayabilmek zorunda kalmadan bir rutin ve program yaparak en güzel şekilde eğitilmiş bir dost ile serbest bir köpek dostumuzun arasındaki farkı net olarak göreceksiniz. 

En Önemlisi: Rutin Beslenme Programı

Eğer köpek dostlarımız yavru ise gün içerisinde bir ya da iki defa mama yiyen yetişkin köpek dostlarımızın aksine, birçok köpek yavrusu gün içerisinde üç kez köpek maması yemeye ihtiyaç duyabilmektedir. Elbette bunu kesinlikle veteriner hekiminizle belirlemeniz çok önemlidir. Köpek dostlarımızın yemek saatlerini çok düzenli şekilde kahvaltı zamanı, öğle yemeği vakti, akşam maması şeklinde ayırmanız planlamadaki beslenme zamanını çok düzenler. Her zaman taze ve temiz suyun yanında olduğunu atlamamalısınız. 

Tuvalet Molası Rutini

Bununla birlikte tuvalet molalarını da planlamanız önem arz ediyor. Köpek dostlarımızın aktivite değişikliği zamanından sonra patili dostlarımızı en az iki en fazla dört saatte bir olacak şekilde dışarı çıkarma rutinini atlamamalısınız. Can dostlarımızın ev eğitimi de çok önemlidir. Bu rutin evde oluşacak tuvalet kazalarını da en az miktarda tutacaktır.

Oyun Vaktini İyi Planlayın

Bizce en önemli rutinlerden bir tanesi de oyun süresi olarak görülebilir. Yavru köpek dostlarımızın egzersize ve sizlerle oluşacak etkileşime son derece ihtiyacı vardır. Minik patili dostlarımız farklı enerji seviye ve büyüme oranlarına sahiptir. Mahalle arasında güzel, sakin bir yürüyüş, oyuncaklarla interaktif oyunlar oynama, bağ kurmak için harcanan verimli vakit, sizinle köpek arasında harika bir yol kat edecektir. Unutmayın: Sürekli yorucu egzersizler yavru köpekler için son derece zararlı olabilir. Bahçede koşmak, interaktif oyunlar, normal oyunlar oynamak çok daha yararlı olacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X