Anasayfa

 Korat Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Tüm kedi dostlarımız arasındaki en narin ve mükemmel türlerden bir tanesi olan Korat cinsi kedi dostlarımız, yaşadığımız evrenin en zeki kedi ırklarından birisidir. Nadir ırkların arasında yer alan, gri ve mavi tüy yapısı ve parlak, adeta büyüleyen harika gözleri ile tüm hayvanseverleri büyüleyen bu kedi dostlarımız, tıpkı Siyam cinsi kedilerimiz gibi Tayland ülkesi kökenlidir. Oldukça eski bir kedi türü olan Korat cinsi kedi dostlarımızın tarihine bakacak olursak 14. yüzyıla dek dayanmaktadır. Tayland'taki insanlar tarafından kutsal olarak sayılan bu zeki kedi, insanlara şans getirmiş olduğuna inanılıyordu. Tayland ülkesinin resmen yerel sembolü haline gelmiş olan Korat cinsi kedi dostlarımız tüm Avrupa ülkelerinin dikkatini yakından çekmiş, 1950'li yıllarda da İngiltere ülkesine getirilmişler. İşte, İngiltere'de üretim faaliyetleri başlamış ve türlerinde çok büyük bir artış olmuştur. Avrupa kıtasının sınırlarını başarıyla tamamlamış olan Korat cinsi kedi dostlarımız, ABD'ye kadar ulaşmıştır. Peki bu kedi dostlarımız ne zaman başlı başına bir ırk olarak tanımlandı? İşte bu sorunun cevabı da 1966 yılıdır. Güzellikleri ve üstün zekası ile tüm hayvanseverlerin kalbinde apayrı bir yeri bulunan mükemmel tür, Türkiye'de sahiplanilmesi en zor kedi dostlarımızın arasında yer alıyor. Çok nadir bulunan bir kedi olarak görülür.

Korat Cinsi Kedi Karakter ve Kişilik Özellikleri Nelerdir?

Bu mükemmel canlıların bir diğer türü olan Siyam kedileri gibi sesli olmayan Korat cinsi kedi dostlarımız, isteklerini farklı yollar ile onlara bakan kişilere iletir. Akşam yemeğinizi hazırlarken size eşlik edebilen bu zeki ırk, ayak bileklerinize kadar sarılmaktadır. Bununla birlikte omuzlarınıza dek tırmanıp acıktığını hızlı bir şekilde size aktarabilir. Korat cinsi kedi dostlarımız çok sosyal bir kedi türüdür. İstekleri karşılandığı takdirde onlara bakan kişilerin kucağına yanaşır. Bu mükemmel ırkın aktivite seviyesi de üst düzeydir. Eğlenceli bir hayat sahip olan Korat cinsi kedi dostlarımız, kendi başına sahipleri ile oyunlar oynamaktan çok büyük keyif alır. Yüksek yerlere zıplayıp oyunlar oynamaktan keyif alır. Bununla birlikte onlara bakan kişileri odadan odaya takip edebilirler. Yüksek zeka seviyesine sahip olduğundan dolayı onlarla interkatif oyunlar oynamanız tamamen yararına olacaktır.

Korat Cinsi Kedi Bakımı

Korat cinsi kedi dostlarımız diğer ırklar gibi özel bir beslenim şekline ihtiyaç duymamaktadır. Kaliteli bir şekilde beslenip rutin veteriner kontrollerini aksatmadığınız sürece her şey yolunda gidecektir. Obezite olmasının önüne geçebilmek adına veterinerin uygulayacağı diyete uymalısınız. Onları taramanız mükemmel şekilde arkadaşlığınızı da pekiştirecektir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X