Anasayfa

 Kuşların Zehirlenmesine Sebep Olacak Yiyecekler

Güzellikleri ile etrafa neşe saçan kuşlar, oldukça sosyal varlıklardır. Sahipleri ile beraber vakit geçirmekten son derece keyif alabilirler. Bu sırada bizlerin yemiş olduğu yemeklerden de yemek isteyebilirler. Bu normal bir davranıştır ancak bu isteğin karşılanması sonucunda istenmeyen sonuçlar ile karşılaşılması da söz konusu olabilir. Çünkü insanlar için çok yararlı olan bir yiyecek minik kuşlar için çok zararlı hatta ölümcül olacak kadar zarar taşıyabilir. Bu sebeple minik kuşlara kendi yiyeceklerinizden vermeden hemen önce onlara zararı dokunabilecek gıdaları çok iyi öğrenmek gerekir. Bu içeriğimizde kuşlardan uzak tutulması gereken besinler hakkında bilgi sahibi olmaya çalışacağız.

Elma Çekirdeği

Şeftali, kiraz, elma, kayısı ya da armut gülgillerden meyveler olarak bilinir. Bu meyvelerin çekirdeklerinde eser miktarda siyaür vardır. Bu sebeple her ne kadar elmanın kuş için bir zararı olmasa da çekirdeği zararlı olabilir. Ayrıca elmaların kabuğunda kalan tarım ilacı kalıntıları da kuş dostlarımız için çok zararlı olacaktır.

Çikolata

Çikolata sevmeyen biz, insan sayısı muhtemelen çok azdır. Bu sebeple çoğu ev içerisinde çikolata ya da çikolata içeren gıdaların bulunması da çok olağan bir durumdur. Fakat çikolata kuş dostlarımız için hiç ideal bir yiyecek değildir. Kuş dostlarımız için tehlikeli olan çikolata sindirim sistemini zehirler ve kusma, ishal gibi belirtilere de sebep olabilir. İlerleyen aşamalarda ise minik kuşunuzun sinir sistemi daha kötü etkilenebilir ve nöbet geçirebilir. Ölümcül olacak kadar verilmemesi gereken yiyeceklerden birisidir.

Avokado

Avokado kabuğu ve çekirdeği evcil kuş türlerinde çok çeşitli kalp hastalıklarına hatta sonund akalp yetmezliğine sebep olabilir. Avokadonun toksisite derecesi hakkında bazı tartışma bulunsa da tedbiri asla elden bırakmamalısınız. Avokado içeren yiyecek ve içecekleri kuşunuzdan uzak tutmanız en doğru seçenek olacaktır.

Alkol

Yalnızca kuşlar için değil tüm evcil hayvanlara alkol içeren içecek ya da yiyecekler verilmemelidir. Alkollü olan içecekleri az miktarda dahi tüketmiş olan bir kuşun organları çok ciddi strese yol açar. Alkollü içeceklerin fazla tüketilmesi ise kuşlar için ölüm sebebi olabilir. Bu sebeple eviniz içerisinde alkollü içecek ya da yiyecek tüketilecek ise kuşunuzun kafesinde olduğundan emin olun.

Diğer Besinler

Bunlar yanında mantar, domates yaprakları, kafein, soğan, çiğ fasulye, tuz gibi yiyecekler kuşlar için oldukça zararlı besinlerdir. Bu tür yiyecekleri eğer kuşunuza verdiyseniz derhal veteriner hekiminize danışabilirsiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X