Anasayfa

 Laperm Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Laperm cinsi kedi dostlarımız tam olarak 80'li yıllarda çiftçilerin onları fark etmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Kıvırcık bir kedi dostumuz olarak bilinirler. Laperm cinsi kedi dostlarımız çok kısa süre içerisinde dünyanın her yerinde hayvan severler tarafından benimsenmiş ve sevilmiştir. 2002 yılında şampiyonluk ödülüne layık görülmüştür. Amerika Birleşik Devletleri'nde rastgele ortaya çıkan Laperm cinsi kedi dostlarımız, kabarık ve garip tüy yapısı sayesinde görenleri kendisine hayran bırakır. Oldukça kısa süre içinde Amerika Birleşik Devletleri'nden İngiltere'ye kadar ulaşan Laperm cinsi kedi dostlarımız kedi dernekleri tarafından da yeni bir ırk olarak kabul görmüştür.

Laperm Cinsi Kedi Karakter Özellikleri Nasıldır?

Laperm cinsi kedi dostlarımız çok fazla sevecen ve sevgi dolu bir kedi cinsidir. Kendisini çevresindeki insanlara sevdirmeyi hızlıca başarabilen bir yapıya sahiptir. Laperm cinsi kedi dostlarımız insanlar ve hayvanlara karşı çok sıcakkanlıdır. Oyun oynamaktan çok fazla hoşlanırlar. Laperm cinsi kedi dostlarımız günün her saatinde hiç bıkmadan ve yorulmadan oyun oynamak isteyebilir. Son derece sağlıklı bir yapıdadır. Arkadaş canlısı ve sevecen yapısı sayesinde hayvan severler tarafından hızlı bir şekilde benimsenmiştir. Bunun yanında arkadaş canlısı yapısı sayesinde her zaman canlılara karşı iyi bir arkadaşlık ilişkisi kurar. Her zaman yeni oyun arkadaşları edinebilir.

Karakteristik olarak tek başına bırakılmaması gereken kedilerden bir tanesidir. Laperm cinsi kedi dostlarımızı evde tek başına bırakmak onları yaramazlığa itebilir. Bu durumda çevresine ya da kendisine zarar verebilir. Bunun dışında sağlıklı bir yapıya sahiptir. Olumsuz özelliklerinden bazıları ise bazı hastalıklara karşı yatkınlık göstermesidir. Bu yatkınlık neredeyse tüm kedi dostlarımızda olan bir yatkınlıktır. Laperm cinsi kedi dostlarımızın genetik ya da kalıtsal hastalığı yoktur.

Laperm Cinsi Kedi Bakımı

Tıpkı diğer kedi dostlarımızda olduğu gibi Laperm cinsi kedi dostlarımızda da her zaman sağlıklı ya da parlak bir görünüme sahip tüyler için düzenli bakım uygulanması önemlidir. Ayrıca günlük olarka yetişkin bir Laperm kedi dostumuzu taramanız ölü tüylerden hızlıca kurtulması için yardımcı olacaktır. Ayrıca tüy içine yerleşen pire gibi asalaklara karşı serum uygulaması veteriner hekim tarafından gerçekleştirilebilir.

Mama ve su kaplarını düzenli olarak dezenfekte etmelisiniz. Günlük mama ve su kaplarını kontrol edip yenisi ile değiştirmelisiniz. Laperm cinsi kedi dostlarımızın bakım uygulamalarında hijyen çok önemdlidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X