Anasayfa

 Lykoi Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Lykoi cinsi kedi dostlarımız dünyamız üzerindeki en genç ırk kedilerden bir tanesidir. Çok uzun bir geçmişe sahip olmamakla birlikte tam 2011 yılında ortaya çıkmış bir kedi cinsi olarak tüm dünyaya kendini tanıtmıştır. Kayıtlara göre ise dünyamız üzerindeki en yeni kedi cinsi olarak bilinmektedir. Lykoi cinsi kedi dostlarımız insanlar arasında kurt kedi gibi lakaplar ile çağrılır. Bunun en büyük sebebi ise elbette fiziksel özelliği olacaktır. Fiziksel özelliği bakımından Lykoi cinsi kedi dostlarımız görünüş olarak kurtlara benzemektedir. Çok genç bir kedi cinsi olması sebebi ile tüm hayvan severlerin ilgisini üzerine çekmeyi ve kalplerini kazanmayı başarmış bir kedi cinsi olarak bilinmektedir.

Lykoi Cinsi Kedi Karakter Özellikleri

Oldukça ilgi aşığı ve sevgi delisi olan Lykoi cinsi kedi dostlarımız sürekli olarak dikkatlerin üzerinde olmasından büyük keyif alır. Zaten görünüş itibarıyla tüm insanların ilgisini direkt olarak çekmeyi de başarmaktadır. Bunun yanına keşfetmekten çok hoşlanan Lykoi cinsi kedi dostlarımız etrafından dönecek tüm olayları izler ve çevresindeki var olan bilip bilmediği herhangi bir şeyi sürekli ve aşırı bir şekilde merak eder bunu keşfetmek isteyebilir. Ayrıca çok fazla arkadaş canlısı ve sevgi dolu olan bu ırk, çevresindeki tüm hayvanları ve insanları bir arkadaş olarak görür ve bu şekide yaklaşır. Her ne kadar sıkılmaktan hiç hoşlanmasalar da Lykoi cinsi kedi dostlarımızı yeteri kadar meşgul edecek oyuncakları onlara verirseniz bu kedi dostlarımız uzun süre evde yalnız kalabilirler.

Elbette bu uzunluğu çok abartmamanız gerekir. Yaramazlık yapmaları açısında Lykoi cinsi kedi dostlarımızın sevdiği şeyler yapıldığı takdirde yaramazlığı da yok denilecek kadar azdır. Ancak gerekli şartları sağlamadığınız takdirde Lykoi cinsi kedi dostlarımız da istenmeyecek şeyler de yapabilir. Lykoi cinsi kedi dostlarımızın pek olumsuz özelliği yoktur. Tek olumsuz yanı sıkılmaktan çok mustarip olması olabilir. Sıkılmayı hiç sevmemesi sonucunda Lykoi cinsi kedi dostlarımız birçok yaramazlık girişiminde bulunabilir. Bunun yanında hem kendisine hem de çevreye ciddi zarar verebilir.

Lykoi Cinsi Kedi Bakımı

Lykoi cinsi kedi dostlarımızın kısa tüyleri sebebi ile banyo ve tüy bakımı da diğer kısa tüylü kedi dostlarımız gibi aynı şekilde yaptırılabilir. Kedileri illa banyo yaptırmanız gerekmediğini unutmamalısınız. Ağız, diş, burun, kulak ve göz bakımları da diğer kedi dostlarımızda olduğu gibi düzenli olarak yaptırılmalıdır. Rutin veteriner kontrolleri sırasında tüm bunları yaptırmalısınız. 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X