Anasayfa

 Maine Coon Özellikleri Nelerdir Bakımı Nasıldır?

Maine Coon kedi dostlarımız fareleri avlama konusundaki başrıları ve uzun, ipeksi tüyleri ile son derece ünlenmiştir. İrilikleri ile dee oldukça dikkatleri üzerine çeken Maine Coon ırkı kediler, Kuzey Doğa Amerika'da ortaya çıkmıştır. İsimlerini ise Maine bölgesinden olan bu sevimli ırk, ilgi göreceği öngörülmüş ve zamanla bütün dünyamız üzerindeki bölgelere yayılmıştır. Nasıl ortaya çıktığı ile alakalı ise birçok şehir efsanesi doğmuştur. Kısa tüylü kedi dostlarımız ile denizcilerin yanında bulunan uzun tüylü kedi dostlarımızın çiftleşmesi sonucu ortaya çıktığı bilinmektedir.

Maine Coon Fiziksel Özellikleri

Maine Coon cinsi kedi dostlarımız 4 ile 5 yaşlarına kadar yavru gelişimi devam eder. Tüy uzunluğu ve kürkü ile minik bir aslana benzeyen bu mükemmel canlılar, uzun vücut yapısı ile gösterişli durması tüm hayvanseverlerin dikkatini çekmiştir. Erkeklere göre dişi Maine Coon cinsi kediler kilo ve boy olarak biraz daha zayıf kalır. 5 ile 9 kilogram aralığında bir ağırlığa sahip olan bu ırk, kaslı ve kalıplı yapıları ile birçok evcil hayvan dostumuzu kendinden hızlıca ayırmaktadır. Geniş gövdesi, sivri uçlu kulakları ve kalın bacakları ile diğer fiziksel özellikleri arasında yer almaktadır. Bunun yanında kürk ve göz rengi sabit değildir ancak kahverengi tekir cinsi kediler Maine Coon cinsi kedilerin en belirgin olanıdır. Karlı ve kış mevsimindeki ortamlara da son derece dayanıklılığı ile bilinir.

Maine Coon Sağlık Problemleri Nelerdir?

Maine Coon cinsi kedi dostlarımızın ortalama ömürleri bakımlarına bağlı olmakla beraber 10 ile 15 yıl kadardır. Bu konuda sağlık ve bakım konusunda gerekli özeni göstermeniz çok önemlidir. Ayrıca, kaliteli mama kullanılması da Maine Coon cinsi kediler için son derece önem arz eder. Farklı kedi ırklarında da görülen ve şimdiye dek tespit edilen genel hastalıkları ise şu şekilde sıralamak mümkün;

  • Kalp kası kalınlaşması
  • Kalça displazisi (bu hastalık yaş ilerledikçe ortaya çıkabilir)
  • Böbrek yetmezliği

Maine Coon Bakımı Nasıl Yapılır?

Mükemmel ötesi ipeksi tüyleri sizleri en çok uğraştıracak husustur. Maine Coon cinsi kediler bu durum dışında ekstra bakıma ihtiyaç duymaz. Ayrıca uzun ve sağlıklı bir ömüre sahip olması adına rutin test ve genel aşılarının yapılması çok önemlidir. Düzenli kum kabı temizliğinin yanında premium mamalar ile beslemeniz gerekir. Tüy dökme seviyesini en aza çekebilmek adına haftada 2 ya da 3 kez tüy yapısına uygun fırça ile tüylerini taramalısınız. Sudan çok hoşlanmazlar. Yazın banyo yapımı kürk yapısının yumuşak ve parlak kalmasına iyi gelebilir.

Sizlere bu içeriğimizde Maine Coon cinsi hakkında genel bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X