Anasayfa

 British Longhair Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Kedi ırkı denince akla ilk gelen kedi cinslerinden birisi olan, güzelliği karşısında adeta göz kamaştıran mükemmel bir tür. Henüz kökenleri tam olarak hangi tarihe dayandığı bilinmiyor olsa da İngiltere ülkesinin en eski ırklarından bir tanesidir. British Longhair cinsi kedi dostlarımız sakin, sessiz ve mükemmel şekilde sevecen doğası sayesinde fiziksel görünümleri konusunda özdeşleşmiştir. Bununla birlikte ipeksi tüylerinin yanında rengarenk olan göz ve çevresi, insanları resmen büyüleyen bir doğaya sahip olduğunu göstermektedir. British Longhair cinsi kedi dostlarımız tüm güzellikleri ile resmen sevimli ve minik bir türdür.

British Longhair Cinsi Karakter ve Kişilik Özellikleri Nelerdir?

British Longhair cinsi kedi dostlarımız British Shorthair ırkı kedi dostlarımızın uzun tüylü olan versiyonudur. Britanya'nın en eski kedi cinslerinden birisi olan bu tür, melez bir cinstir. İnsanoğluna karşı oldukça sıcak yapısı ve sevecen tavrı ile ailenizin tüm üyelerine karşı mükemmel bir tavırla karşılık gösterecektir. British Longhair cinsi kedi dostlarımız ilgi görmeye bayılır. Ancak bu ilgiyi talep etmez.

Tabir yerindeyse arsız bir talepkarlık düşüncesi yoktur. Nazik bir mizaca sahip olan British Longhair cinsi kedi dostlarımız görüntüsü ve taavırları ile bu tezi ciddi anlamda güçlendirir. British Longhair cinsi kedi dostlarımız içten ve kibar bir şekilde miyavlar. Sosyal kedilerdir. Sosyal bir ırk olsa da çok fazla gürültü ve hareketlilikten hoşnut olmayacaktır. Bu minik patili dostlarımız rahat tavırları ile tanınmaktadır.

British Longhair cinsi kedi dostlarımız kaslı bir yapıya sahip olsa dahi aşırı enerjik değildir. Rahatlarına pek düşkün görülürken daima oyun oynamaktan ve köşesinde uyumayı ve dinlenmeyi seven bir türdür. British Longhair cinsi kedi dostlarımız kilo almaya meyilli olması sebebi ile obezite hastalığı ile karşı karşıya olan bir türdür.

British Longhair Cinsi Kedi Bakımı

British Longhair cinsi kedi dostlarımız diğer kedi dostlarımıza oranla oldukça hareketsiz olarak tanımlanabilir. Bu güzeller güzeli dostlarımızın sağlığı adına beslenme durumu altın bir anahtardır.

British Longhair cinsi kedi dostlarımız gibi hareketsiz kedi dostlarımız iskelet va kas yapısı gelişimi diğerlerine göre az olabilir. İşte bu sebeple onları her zaman kaliteli mamalarla beslemelisiniz ve rutin veteriner kontrollerini asla unutmamalısınız. Her öğün yalnızca onlara yetecek kadar mama koymalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X