Anasayfa

 Mısır Mausu Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Antik krallık zamanından oldukça mütevazi evlere kadar, egzotif bir yaşam alanında avcılıktan ip yuvarlamaya kadar evrilmiş bir hayatın neticesinde evlerimize konuk olan mükemmel bir ırktan bahsedeceğiz. Milattan önce 3 bin yılına kadar uzanan geçmişleri ile insanoğlunu haşerat ve kemirgenlerden koruyan bu dost, hızlı bir şekilde evlere girmeyi başarmıştır. Mükemmel kürkü ile büyüm üzüm gibi yeşil gözleri sayesinde Mısır Mausu cinsi kedi dostlarımız tüm insanları büyülemeyi becermiş bir dosttur. 5 bin yıldan beri hayatımızda kalmayı başarmış bir türdür. Akıllı ve gözlemci davranışları ile hızlı öğrenmesinin yanı sıra zekası, hareketli oluşu ve enerji seviyelerinin yüksek oluşu ile tüm canlılara karşı temkinlidir. Mısır Mausu cinsi kedi dostlarımız insanları oldukça sever. Seçmiş olduğu ona bakan kişiye dikkatli ve şiddetle bağlanıyor. İnanılmaz hız kapasitesi ile çitaya erişmeye yakın. Çevik ve keskinlikleri ile insan elinin genlerine dokunmadığı ender cinslerdendir. Doğal hayata karşı tüm zorluklarla savaşmış ve mücadele yeteneğini son seviyeye kadar geliştirmiştir. Vahşi canlılardan görmüş olduğumuz özgürlükçü ruh hali her an hareketlenmeye hazırdır.

Mısır Mausu Cinsi Kedi Karakter ve Kişilik Özellikleri

Bazı kedi dostlarımızda çok fazla ender görülen mükemmel canlı türüdür. Mısır Mausu cinsi kedi dostlarımız özel bir ırktır. Onları en fazla özel kılan durum ise insan eli ile oluşmamış ve doğal bir ırk olmasından kaynaklıdır. Mısır Mausu cinsi kedi dostlarımız dışarıdan bakıldığı takdirde net hatlar ile resmen harika görünümleri ile mükemmel bir canlıdır. Onları tanıyan kişiler mizacına söz yerindeyse aşık oluyorlar. Arkadaş canlısı olan bu güzel tüylü dostlarımız zamanlarının çok büyük bir kısmını geçireceği sahipleri ile her an oynamaktan bıkmaz. Mısır Mausu cinsi kedi dostlarımız sevecen, nazik ve kibar bir avcı olarak biliniyor. Bu kedi dostlarımızın saatte 45 kilometre hız ile koşması beklenmektedir. Miyavlamaları çok hoş bir tondadır.

Mısır Mausu Cinsi Kedi Bakımı

Çok hızlı koşmaları ile bilinen ve hareketlililk özelliği pek göstermeyen Mısır Mausu cinsi kedi dostlarımız ev içerisinde birçok şeyin peşine takılabilir. Onları oyun oynarken izlemek çok keyiflidir. Size getirdiği hediyelerden sonra kedi ödül çubuğu vermeniz mümkündür. Bu kedi türü konuşkanlığı ile nam salar. Mısır Mausu cinsi kedi dostlarımızın diğer evcillerle de iyi geçindiği görülmektedir. Rutin veteriner kontrolleri ve haftalık tımarlama işlemini unutmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X