Anasayfa

 Morkie Köpeğinin Özellikleri Nelerdir?

Morkies, Yorkshire teriyeri ile Malta arasında bir melezdir. Genellikle siyah ve kahverengi lekelerle beyaz olan uzun, ipeksi bir ceketleri vardır. Morkiler genellikle çocuklarla arası çok iyi olan arkadaş canlısı, sevecen ve oyuncu köpeklerdir.

Morkie, Yorkshire Terrier ve Malta arasında bir melezdir. Genellikle siyah ve kahverengi lekelerle beyaz olan uzun, ipeksi bir ceketi vardır. Morkiler genellikle çocuklarla arası çok iyi olan arkadaş canlısı, sevecen ve oyuncu köpeklerdir.

Giriş: Morkie nedir?

Morkies, Malta ve Yorkshire Terrier ırklarının bir melezidir. Genellikle 10-14 yıllık bir yaşam beklentisine sahiptirler ve 3-7 kilo arasında ağırlıkları vardır. Morki'lerin sevecen, zeki ve oyuncu köpekler olduğu bilinmektedir.

Morkies, küçük ve bakımı kolay oldukları için ilk kez köpek sahipleri için mükemmeldir. Ayrıca diğer hayvanlarla ve çocuklarla iyi anlaştıkları için harika aile hayvanları olurlar.

Morkies, safkan bir Yorkshire Terrier ile yetiştirilen safkan bir Malta'nın sonucu olan melez bir köpek ırkıdır. İnsanlarla olduğu kadar diğer hayvanlarla ve çocuklarla da arkadaşlıktan zevk alan tatlı, sevecen ve nazik köpeklerdir.

Morki'ler Az Bakım Gerektiren Köpeklerdir

Morkies, safkan Yorkshire Terrier ve safkan Malta'nın bir melezidir. Düşük bakım gerektiren hipoalerjenik köpeklerdir. Morkies minimum düzeyde tımar gerektirir ve tüyleri dökülmez. Ortalama 12 yıl ömürleri vardır.

"Morkie" terimi, "malta" kelimesinden ve her iki cinsin özelliklerini de taşıyan bir köpek olduğu anlamına gelen "yorkshire terrier" kelimesinden türetilmiştir. Yorkshire Terrier 1800'lerde İngiltere'de, Malta ise antik Roma döneminde Malta'da geliştirildi. İki cins 1900'lerin başında Kuzey Amerika'ya getirildi ve 1930'larda birlikte yetiştirildiler, ancak olmadılar.

Az bakım gerektiren bir köpek, fazla bakım veya egzersiz gerektirmeyen bir cinstir. Bu köpeklerin tüyleri vardır ve paslanmayı önlemek için haftada bir kez fırçalanmaları gerekebilir. Düşük bakım gerektiren ırklar, alerjisi, zaman kısıtlaması, yeni evcil hayvan sahipleri veya günlük rutinlerinin yüksek bakım gerektiren bir köpeğin bakımıyla kesintiye uğramasını istemeyen herkes için idealdir

Sonuç: Neden Bir Sonraki Köpeğiniz Olarak Bir Morkie Sahiplenmeyi Düşünmelisiniz?

Umarım bu makale size Morkie cinsi hakkında bazı bilgiler vermiştir ve artık bu sevimli yavrulardan birini eve getirmeye hazırsınızdır.

Çok cesaretli ve kişiliğe sahip küçük, sevimli bir köpek arıyorsanız, Morkie tam da beklediğiniz şey olabilir. Bu köpekler sadece cana yakın ve arkadaş canlısı değil, aynı zamanda çok akıllıdır. Yeni numaraları çabucak öğrenebilirler ve nazik yapıları nedeniyle genellikle bakım evlerinde terapi köpekleri olarak kullanılırlar.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X