Anasayfa

 Napolyon Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

İran kedisi ve Munchkin cinsleri arasında melez bir ırk kedi olan Napolyon cinsi kedi dostlarımız, cüce kedi cinsleri arasında yerini almaktadır. Minik boyutları sebebi ile politikacı Napolyon Bonapart'a atıfta bulunulmuş ve ırka bu isim verilmiştir. Napolyon cinsi kedi dostlarımızın en güzel özelliklerinden bazıları ise sevgi dolu olmaları, oyuncu davranışları, uysal görünümleri ve onlara bakan kişilere son derece sadık olmalarıdır. 

Bu minik dostumuzu ilk gördüğünüz an tatlı yüzüne ve minik boyutlarına hayran kalacaksınız. İran kedisi dostlarımız gibi kalbinizi yumuşatacak olan bu uysal bakışlı cins, mizaç olarak da İran kedisine benzemektedir. Minuet ismi ile de bilinen Napolyon kedi cinsi hakkında söyleyebileceğimiz ilk şey elbette onların insan odaklı ve sevecen oluşlarıdır. Narin bir kedi ırkı olan Napolyon cinsi kedi dostlarımız son derece nazik ve insanlar ile mükemmel uyumu ile bilinir. Bu özelliği ise hem İran kedisinden hem de Munchkin kedi cinsi dostlarımızdan aldığı bilinmektedir. En başlarda kendisi ile en çok ilgilenen kişilere sevgi gösterisi yapan bu kedi diğer ev üyeleri ile de yakın bağlar kurmak için can atar. Ailesi ile vakit geçirmekten ve sizlerle oyun oynamaktan geri durmayan bu ırk, görmüş olduğu sevgi ve ilgi karşısında cömert bir şekilde kendi sevgisini de vermeye hazırdır.

Napolyon Cinsi Kedi Tarihi

Cüce kedi olarak da bilinen Napolyon cinsi kedi dostlarımız henüz yeni bir cinstir. Tarihi ise 1990'lı yıllara dayanır. Doğal bir kedi ırkı olmamakla beraber melez bir kedi cinsidir. Sevimliliğini İran kedi dostlarımızdan alırken mini boyutlarını ise Muchkin kedisinden almıştır.

Joe Smith isimli köpek yetiştiricisi 1996 yılında Muchkin kedisi ile ilgili bir makale okumuş ve bu kısa bacaklı minik kediyi gören Smith, sonrasında İran kedisi ile Munchkin kedisine dayalı bir kedi yetiştirmeye karar vermiş bunun sonucunda da Napolyon cinsi kedi dostlarımız ortaya çıkmıştır.

Napolyon Cinsi Kedi Bakımı

Genel olarak sağlıklı gelişimi için yüksek kalitede ve premium mamalar ile beslenmesi gereken Napolyon cinsi kedi dostlarımız ana bileşen olarak et ve yüksek protein içeren mamaları tüketmelidir. Zeka seviyeleri oldukça yüksek olması sebebi ile eğitime açık bir kedi cinsidir. Aile üyelerinizin komutlarını kolayca anlayabilir ve ev içinde davranışlarını buna göre uyarlayabilmektedir.

Uysal bir kedi cinsi olan Napolyon kedileri eğitim esnasında onları sevmenizi ister. Yumuşak ses tonu ile onlara komut vermeniz kısa sürede etkisini gösterecektir.

Ayrıca bu kedilerin rutin veteriner kontrolünü aksatmamanız onların şimdi ve gelecekteki sağlığı için muazzam derecede önemlidir.

Sizlere bu içeriğimizde Napolyon cinsi kedi hakkında genel bilgiler vermeye çalıştık. Oldukça zeki ve uysal olan İran kedisi ile Munchkin kedisinin melezi Napolyon cinsi kedilerle beraber bir ömür güzel hayat sürmenizi diliyoruz. Bizi takip etmeyi unutmayın


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X