Anasayfa

 Oriental Longhair Cinsi Kedi Hakkında Bilgi

Oriental Longhair cinsi kedi ırkı hakkında bilgi sahibi olmak ister misiniz? Sizler için derlediğimiz Oriental Longhair hakkında bilgiler...
Kedi dostlarımız arasında uzun tüylü olan cinstir. Karakteristik özellikleri atalarından olan Siyam kedilerine benzer. 19. yüzyıl sıralarında görülmeye başlanmış bu kedi cinsinin anavatanı İngiltere'dir. Keşfedildiği zaman görülmese de, 20. yüzyılın son zamanlarında Siyam kedilerinden ayrı bir cins olarak kabul edilmiştir. Birçok kurumun ödülüne layık görülen Oriental Longhair kedi ırkı, korunmu ve en saf kedi cinsleri arasına girmeyi haketmiştir. Sadık ve iyi huylu olan bu ırk, hayvanseverlerin kalbinde yer edinmiştir. Onlara bakan kişileri neşelendirme nitelikleri ve yumuşak tüyleri ile muhteşem varlıklardır.

Oriental Longhair Kedi Cinsi Genel Özellikleri Nelerdir?

  • Anavatanları İngiltere'dir.
  • İri ve uzun tüylü kedi cinsleri arasına girer. Ortalama olarak ağırlıkları 10 kilogram kadardır.
  • Sık ve uzun tüyleri genelde kızıl, krem, beyaz ve kahverengi tonlarında görülür. Ancak, Oriental Longhair cinsi kediler tüm renklerde görülebilir.
  • Sivri kulaklara ve bedenleri ile uyumlu olacak şekilde uzun kuyruğa sahip olmakla bilinirler.
  • Göz renkleri ise genelde yeşil ve sarı tonlarındadır.
  • İnanılmaz zeki kedi olmaları sebebiyle eğitimleri kolaylaşmıştır. Zekaya dayalı oyuncaklarda başarılı olmaları sizi şaşırtmasın.
  • Saldırgan ve agresif değillerdir. Son derece sevecen olan Oriental Longhair cinsi kediler, diğer evcil hayvanları ve insanları oyun arkadaşı olarak görür.
  • Enerjik ve oldukça oyuncu karaktere sahiptir.
  • Onlara bakan kişilere ve aynı evde yaşayan kişilere sıkıca bağlıdır.
  • Yalnız kalmaktan hoşlanmayan bu kediler, az zaman için yalnız kalmayı tolere edebilirler.
  • Adından da anlaşılacağı üzere uzun tüylü olan bu kediler, geçiş mevsimlerinde oldukça tüy döker.
  • Dişi olan Oriental Longhair cinsi kediler tek doğumda 8 yavru dünyaya getirebilir.
  • Kalıtsal bir hastalıkları olmasa da kilo almaya meyillidirler.
  • İyi bir bakım ve kaliteli mama ile 15 yılın üzerinde ortalama ömürleri vardır.

Oriental Longhair Cinsi Kedi Bakımı Hakkında Bilgi

İsimlerinden de anlaşılacağı üzere ipeksi ve uzun tüylere sahip olan bu cins kedilerin bakımının en zoru belki de tüylerinin sürekli taranacak olmasıdır. Oriental Longhair cinsi kedileri iki günde bir olmak üzere fırçalamak deri hastalıkları bakımından fayda sağlayacaktır. İlgi görmeyi çokça seven bu canlılar, fırçalanmaktan keyif alır. Ayrıca, oyun oynamaktan Oriental Longhair cinsi kediler, onlara bakan kişilerle vakit geçirmeyi severler. Uysal ve uyumlu karakteri ile sadakatleri yüksek derecededir. İnsanlara çabucak bağlanabilen bu kedi ırkı, belirli süre boyunca yalnız kalmayı dert edinebilir.

Tüy tarama eylemini gerçekleştirip, oyun isteklerine cevap verdiğiniz sürece Oriental Longhair cinsi kedilerin temizlik ihtiyacını da eksiksiz karşılamanız gerekiyor. Bu kedi cinsi olabildiğince titiz hayvanlardır. Kirli mama ve su kaplarından yemek yemekten kaçınırlar. Temiz bir yaşam alanına sahip olmayı isteyen Oriental Longhair kedi cinsi, kilo almaya elverişlidir. Bu sebeple sürekli olarak egzersiz yapmaları önerilir. Ayrıca, bu kedi cinsi az takıllı kuru kedi maması ile beslenmesi tavsiye edilir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X