Anasayfa

 Pomeranian Boo Cinsi Köpeğin Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian Boo cinsi köpekler en çok sahiplenilen popüler köpekler arasında. Karakterleri ve şirin görünümleriyle oldukça büyük ilgi toplayan bu sevimli köpekler, küçük köpek ırkları grubuna girer. Kökenlerine gidildiğinde ise geçmişte 15-20 kilograma kadar ulaşan türleri var.

Sürekli Gülen Sevimli Bir Surat

 Pomeranian Boo cinsi köpekler oldukça uysal ve naiftir. Yetişkinlere ve çocuklara karşı olan nazik tavırlarıyla ilgi çeker. Eğer evde küçük bir çocuk varsa kesinlikle Pomeranian Boo cinsi bir köpeği sahiplenmenizi öneririz. Çocuklarla çok iyi anlaştıkları bilinen bu sevimli ırk, oyuncu özellikleriyle de bir hayli yaramaz bir o kadar da şirin.  Oldukça sıcak kanlı olduğundan diğer bütün köpek ırklarıyla anlaşabilir. İnatçılığı biraz belirgin olsa da öğrenmeye oldukça açık. Pomeranian Boo cinsi köpekler ufacık tefecik olmalarına rağmen oldukça cesurdur ve sahibini tehlike gördüğü zaman hemen onu savunmaya geçer. Her zaman pozitif ve mutlu olan Pomeranian’lar ilgisiz kaldıkları zaman biraz hırçınlaşabilirler. Bitmek bilmeyen bir enerjisi, canlı bir yapısı var. Bir hayli meraklı olan bu sevimli köpekler hem çok dikkatliler hem de fazlasıyla oyuncu. Şımarmaya meyilli olduğundan sahibi üzerinde baskınlık kurmaya çalışabilir, lider gibi davranabilir.Bu yüzden iplerin sizin elinde olduğunu ona göstermek zorunda kalabilirsiniz. Bütün bu bağımsızlığına rağmen yaşlılarla çok iyi anlaşırlar ve onlara karşıda tıpkı çocuklara olduğu gibi naif ve nazik davranırlar. Özgürlüğüne düşkün olduğu kadar uyumluda olan Pomeranian Boo cinsi bu köpekler, çevresine neşe saçar. Ailesine sıkı sıkıya bağlı, dost canlısı ve oldukça sempatiklerdir.

Yumuşacık Tüylü Minik bir Dost

Karakteri kadar görünüşleriyle büyük ilgi ve sevgi toplayan Pomeranian Boo cinsi genel olarak 1 ila 3 kg arasında olur. Küçük, yuvarlak, parlak gözlere, minicik bir buruna sahip olan bu sevimli köpeklerin boylarıysa 19-32 santimetre arasında. Yumuşacık, kabarık, kürkümsü tüyleri olan Pomeranian Boo cinsi köpeklerin kuyruğu da oldukça tüylü. Kulakları her zaman dik durur ve bu onlara çok sevimli bir görünüm verir. Hatta çoğunlukla minik oyuncak bir ayıya benzetilirler. Suratlarındaysa hiç geçmek bilmeyen kocaman bir gülümseme var gibi durur. Bu onları daha sempatik ve tatlı gösterir.

Sevimli Boo’ların Bakımı Nasıl Olmalı?

Pomeranian Boo cinsi köpeklerin bakımına bir hayli özen gösterilmeli. Yemek seçen bu sevimli köpekler, yaşlarına ve türlerine uygun mamalarla beslenmeliler. Çok fazla hareketli oldukları için kilo problemleri olmaz. Kabarık ve yoğun tüyleri olduğundan haftada en az iki kere olmak üzere düzenli bir şekilde taranmalılar. Yoğun tüylere sahip olsalar bile ayda en fazla üç kez yıkanmalılar. Aksi halde cildi ve tüyleri zarar görebilir.

 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X