Anasayfa

 Pomeranian Boo Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Pomeranian diğer köpek cinsleri gibi büyür. Ancak, bu büyümenin çok fazla olmasını beklemeyin. Genetik yapısı küçük ırkların bir karışımını göstermektedir. Küçük Pomeranian Boo'nun vücut ağırlığı yaklaşık 3-5 kg'dır. Boyu erkekler için 18-30 cm, dişiler için 18-30 cm; ortalama ömrü 13-16 yıldır.

Çok küçük ve çok tüylü bir ırktır. Yüzleri çeşitlilik gösteriyor: Bazıları tilkiye, bazıları oyuncak ayıya benziyor. Kahverengi, turuncu ve siyah en yaygın renklerdir: Nadiren aynı anda iki renkte görülen Pomeranian, sevimliliğiyle kalbimizi kazanır. Ancak renkleri ne olursa olsun, tatlılıklarından asla şüphe duyulmaz.

Pomeranian Boo’nun Davranış Özellikleri

Pomeranian Boo'nun davranışsal özellikleri merak ile karakterize edilir. Bu nedenle çok zeki hayvanlardır. Onlar için öğrenmek neredeyse bir oyun gibidir. Küçük çocuklar gibi, sahiplerinden sürekli ilgi beklerler. İstediklerini elde edemezlerse, somurtmak gibi sevimli ama huysuz davranırlar. Yani bir Pomeranian Boo'ya sahipseniz, onlardan asla ilgiyi eksik etmemelisiniz.

Pomeranian Boo'ların birçok karakter özelliğinin yanı sıra bir diğer özelliği de çok inatçı olmalarıyla bilinmeleridir. Bu sevimli köpeklere asla bir şey yaptıramazsınız ya da onlara sevmedikleri bir hareketi yaptıramazsınız. Ayrıca birbirleriyle pek bir şey paylaşmazlar. Sizden tek istedikleri ilgi ve şefkattir.

Evde bir Pomeranian Boo besliyorsanız, onu havlaması için yeterince eğitmeniz gerekir. Eğer yapmazsanız, komşularınızın şikâyet edebileceği konusunda sizi uyaracağız. Bunun nedeni, kapıyı çaldığınızda havlamaya başlayacak olmalarıdır. Bu nedenle Pomeranian Boo cinsi köpek dostlarımızı eğitmek zorunda kalabilirsiniz.

Küçük görünmelerine rağmen, diğer büyük hayvanlara karşı saldırgan olabilirler. Kısacası, gardiyanlara çok benziyorlar. Yemek konusunda çok seçicidirler. Özellikle bir Pomeranian tarafından tüketilen günlük yiyecek miktarı büyük ölçüde değişir. Aşırı beslenmemelidirler, ancak onlara yeterince yiyecek vermelisiniz.

Pomeranian Boo bakımı

Pomeranian Boo'nun özellikleri hakkında yeterince bilgi verdikten sonra, bakımını düşünmenin zamanı geldi. Erkekler yılda sadece bir kez tüy dökerken, dişiler hem doğumdan sonra hem de sıcak havalarda sık sık tüy dökebilir. Büyük ve kabarık tüyleri nedeniyle günlük fırçalanmaya ve düzenli taranmaya ihtiyaç duyarlar.

Sürekli banyo yaptırmak Pomeranian boo'nun deri ve tüy yapısına zarar verebilir. Bu nedenle, banyo sadece gerekli olduğunda tavsiye edilir. Kalın ve bol tüyleri nedeniyle, Pomeranian Boo'nun özellikle sıcak yaz aylarında bit ve akar gibi diğer canlılara eğilimli olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, Pomeranian köpek sahiplerinin her ay bir pire ve kene önleyici uygulayarak evcil hayvanlarının tamamen bakımlı olmasını sağlamaları tavsiye edilir.

Ne yazık ki, bazı Pomeranian sahipleri bunun pek farkında olmasa da, diş sağlığı bu cins için çok önemlidir. Binlerce köpeğin çok sayıda diş sağlığı sorunu vardır. Diş bakımı, sahip olunan ilk günden itibaren yapılmalıdır. Her 1-2 yılda bir profesyonel diş temizliği yapılmalıdır. Günlük bakım plak birikimini önleyecek ve profesyonel veteriner bakımı tartar oluşumunu engelleyecektir. İnsanlara yönelik diş macunu asla diş bakımı için kullanılmamalıdır. Pomeranian boo çok hassas yapılara sahiptir ve bu nedenle her zaman bir veterinerin bakımı altında olmalıdır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X