Anasayfa

 Rex Cinsi Tavşanların Özellikleri ve Bakımı

Aslen Fransa'dan gelen Rex tavşanı, kısa ve uzun tüylü bir tavşan cinsidir. Bu tavşanlara kısa tüylerinden dolayı 'rex' denmesi tesadüf değildir; bu isim nadir bulunan, az tüylü bir kedi türüne verilen bir isimdir.

Bu tavşan ailesinin renklerine bağlı olarak birçok alt türü vardır ve bunlardan en yaygın olanı Beyaz Rex tavşanıdır. Blue Rex, Yellow Rex, Black Rex, Lux, Murder, Chin, Caster ve Havana Rex dahil olmak üzere birçok alt türü vardır, ancak White Rex tavşanı diğerlerine hakimdir ve gür görünümü nedeniyle evde yetiştirmek için en çok aranan tavşan gibi görünmektedir.

Ne yazık ki tavşan, kürk kullanımı nedeniyle Avrupa'daki üretim çiftliklerinde ticari olarak yetiştirilmektedir. Bu tür kürk kullanımına kesinlikle karşı olduğumuzu belirtmek istiyorum! O masumlar birçok acı çekerken bu kürkleri kullanmak hiç sağlıklı bir davranış değildir.

Bir Rex Tavşanının Bakımı

Kemirgen grubunda yer alan tavşanların ortak özelliği kemirgen olmalarıdır. Rex tavşanı da bu özelliğiyle öne çıkar. Bu nedenle, tavşanları evde beslemeyi düşünüyorsanız, etrafta elektrik kabloları olmadığından ve tavşanların bulunduğu kafesin evin sakin bir yerinde olduğundan ve istedikleri zaman dinlenebileceklerinden emin olmanız gerekir.

En zeki tavşan ırklarından biri olan Rex tavşanı evde beslenmeye uygundur. Eğitilmeleri çok zor değildir ve kısa sürede sosyalleştirilebilirler. Sahiplerine alıştıktan sonra birlikte vakit geçirmekten ve oyun oynamaktan hoşlanan rex tavşanları, belirli komutlar konusunda da eğitilebilir. Ancak tavşan eğitiminde tavşan ödüllerinin olumlu bir faktör olarak kullanılması tavsiye edilir.

Rex tavşanları çok aktif değildir ve uysal yapılarıyla bilinirler. Ancak, bu tavşana bakarken, yüksek yerlere kolayca atlama yeteneğinin zararlı etkilerinin farkında olmalısınız. Rex cinsi tavşanlar uzun bacaklarını kullanarak beklenmedik tehlikeli yerlerden atlayabilirler. Ayrıca hızlı diş büyümeleri nedeniyle sık sık lifli yiyecekler yemeleri gerekir. Lifli yiyecekler bu tavşanların dişleri için idealdir.

Rex Tavşanının Özellikleri

Tavşan Rex'in özellikleri başlıca şunlardır:

  • Bu cins Fransa'da ortaya çıkmıştır.
  • Mavi, Çin, Beyaz, Murder, Siyah, Lux, Caster, Sarı ve Havana Rex dahil olmak üzere 15'ten fazla tavşan türü vardır. En yaygın tavşan türü beyaz rex'tir.
  • Orta büyüklükte bir tavşan olarak sınıflandırılır. Ortalama ağırlık yaklaşık 3,5 kg'dır. Bu rakam alt türlere bağlı olarak değişir. Örneğin, Chin Rex, Blue Rex ve White Rex tavşanları 4 kg ile en ağır olanlarıdır. Siyah Rex, Sarı Rex, Castor ve Havana Rex 3,5 kg ağırlığındadır. 3kg ağırlığındaki Deluxe Rex ve Marder Rex tavşanları en hafif olanlarıdır.
  • Rex cinsi tavşan, uzun gövdesi ve kalkık kulakları ile karakterize edilir.
  • Gözlerin rengi kürkün rengine göre değişir. Beyaz Rex tavşanları ağırlıklı olarak ya kırmızı gözlü ya da mavi gözlüdür. Kırmızı gözlü Beyaz Rexler aslında albinolardır.
  • Gövde enine uzamış olarak kabul edilir.
  • Tavşan türleri arasında en güçlü reflekslere sahip oldukları bilinmektedir.
  • Uzun bacakları var. Bu sayede uzun mesafelere zıplayabilirler.
  • En zeki tavşan türü olarak bilinirler.
  • Çok iyi gelişmiş kaslara sahiptirler ve dayanıklıdırlar.
  • Çeneleri diğer tavşan ırklarına göre daha güçlüdür.

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X