Anasayfa

 Kedilerde Etkin Mantar Tedavisi Süreci

Kedilerde mantarın tedavisi sanıldığı kadar kolay değildir. Siz tam geçtiğini sandığınız zamanda tekrarlayabilen bir hastalık olduğu için kedilerde mantar tedavisi mantarın türüne ve kedinizin bağışıklığına göre değişebilir. Mantarın kedinizde oluşma sebebinin başında kedinizin bağışıklık sisteminin düşmesi ve aşırı strese girmesi gelmektedir. Bu aşırı stres durumunda olmaları bile bu mantar sürecini oldukça olumsuz etkileyen etkenlerdendir.

Mantarda etkin bir tedavi sürecinin izlenmesi için öncelikle veterinerinize başvurmanız önerilebilir. Çünkü alerjik dermatitle oldukça karıştırılan bir rahatsızlık olan mantar tanısının konulabilmesi için mikroskopla inceleme yapılarak mantarın türüne kadar ulaşılmalıdır. Etkin bir tedavi sürecinin ilerleyebilmesi adına ise bu mantar türüne göre ilaçlar ve krem kullanımı sağlanabilir. Bu da hem mantar sürecini kısaltabilir hem de kedinizin sağlığına daha hızlı kavuşmasını sağlayabilir.

Her İlaç İyi Gelmeyebilir: Veterinere Danışın

Her krem veya her ilaç kedinizde bulunan mantara iyi gelmeyebilir mantarın binlerce türü vardır. Bu sebepten her ilaç her mantara aynı etkiyi gösteremez ve bu da tedavi sürecini uzatabilir. Aynı zamanda kedinin bulunduğu ortam sürekli temizlenmeli ve steril bir hale getirilmelidir. Mantar oldukça bulaşan bir rahatsızlık olduğundan dolayı tedavi sürecindeki kedinize tekrar bulunduğu ortamdan bulaşabilir. Bu da size tedavi sürecinin doğru işlemediğini hissettirebilir. Kedinizde bulunan mantar size de bulaşabilir bu sebepten günlük olarak kedinizin bulunduğu ortamı ve eşyaları sürekli steril hale getirmeniz hem sizin hem de kedinizin yararınadır.

Bu süreçte kedinizin sürekli kendini kaşımasını engellemenizde oldukça önemlidir. Kedinizin kendini kaşıması hem mantarın yayılmasına sebebiyet verecek hem de kediniz kendini kaşıyarak yara ve lezyon oluşuma sebebiyet verecektir. Bu sebepten kedinizi takip etmeniz de mantar sürecini etkileyen en önemli etkenlerdendir. Kedinizin kendini kaşımaması adına onunla oyunlar oynayabilir özellikle kafa bölgesini kaşıyorsa boynuna yakalık takabilirsiniz.

Etkin bir mantar tedavisi için genellikle aşı kullanılmakta onun dışında krem, hap ve yıkama tabletleri de kullanılmakta. Bu tedavi seçeneklerini bir veterinere danışmadan yapmanız kedinizin sağlığını daha fazla kaybetmesine de sebebiyet verebilir. Bu sebepten etkin bir tedavi yöntemi için bir veterinere danışmanız oldukça önemlidir. Bu süreçte mantarlı bölgelerin kolay saptanması adına kedinizi tıraş edebilirsiniz. Bu hem daha kolay krem sürmenize sebebiyet verebilir. Krem sürerken yapılan en büyük hatalardan birisi kremin kedinin cildine değmemesidir. Genellikle kedinin tüylerine sürülüp bırakılır bu da kedinizin mantardan kurtulamamasıyla sonuçlanır.

Kedilerde etkin bir tedavi sürecinin izlenebilmesi adına ve mantardan daha hızlı arınabilmek adına bu adımları izlemeniz oldukça önemlidir. Hem daha hızlı bir tedavi süreci sağlar hem de ekonomik açıdan daha az zararla kurtulmanıza sebebiyet verir. Geçmeyen mantar yayılarak devam eder ve bütün vücuda yayılır bu da mantar için daha fazla efor, zaman ve para harcamanız demektir. Bu sebepten mantarı başında kontrol ederek yavaşl, atıpdurdurarak tedavi etmek hem kediniz hem de sizin adına daha sağlıklı olacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X