Anasayfa

 Scottish Straight Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Sizlere bugün dünyanın en güzel kedilerinden bir tanesi hakkında detaylı bilgiler vermek istiyoruz. Mükemmel yüz tipleri ve boncuk gibi iri göz yapıları sayesinde adeta bir sevimlilik abidesi olarak karşımıza çıkan Scottish Straight cinsi kedi dostlarımız British Shorthair ve Scottish Fold kedi ırklarının melezlenmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu kedi dostlarımızın atalarından olan Scottish Fold ırkı kedi dostlarımızın gibi basık yüzlüdür. Ayrıca British Shorhair ırkı kedi dostlarımız gibi de dik kulaklara sahip olunması ile biliniyor. 1961'li yıllarda İskoçya ülkesinde yetiştirilmeye başlanmış olan Scottish Straight cinsi kedi dostlarımız, İskoçya ülkesinin bir kedi türüdür. Scottish isimlerini İskoçya ülkesinden almışlardır. Elbette popüler olduğu bir dönem vardır. Bu dönem ise 1970'li yıllarda ABD'ye götürülmüş ve Scottish Straight cinsi kedi dostlarımız orada çok fazla kendini tanıtmıştır. Bu güzeller güzeli dostlarımızın sakin ve sessiz bir yapısı vardır. Mükemmel gözleri, tüm hayvanseverlerin kalbini kazanmıştır.

Scottish Straight Cinsi Kedi Karakter ve Kişilik Özellikleri Nelerdir?

Çok sevecen olan bu kedi dostlarımız bununla birlikte uysal kişiliklerini de ortaya koymuştur. Scottish Straight cinsi kedi dostlarımız birden farklı ev ortamına uyum sağlaması sebebi ile tüm aileler için çok uygun bir kedidir. İsterseniz yalnız yaşayan bir kişiyseniz ya da çok kalabalık bir aile olun Scottish Straight cinsi kedi dostlarımız kalabalık ya da sessizliğe karşı son derece hassas ve uyumlu canlılardır. Mükemmel şekilde sahiplerine karşı sadık olan Scottish Straight cinsi kedi dostlarımız ilgiden son derece hoşlanmaktadır. Kucağa gelme seçeneği ise her zaman ön planda olmasa da bu duruma yakındır. Eğer dikkatlerini farklı şeyler çekerse direkt olarak sese odaklanır. Scottish Straight cinsi kedi dostlarımız bir köşeye sinip uyumaktan çok fazla keyif almaktadır. Ayrıca eğlenceli karakterleri sayesinde çocuklarla ya da uygun bir şekilde tanıştığı kişilere karşı son derece sevimli davranışlar içerisindedir.

Scottish Straight Cinsi Kedi Bakımı

Scottish Straight cinsi kedi dostlarımız özel mamalar ile beslenmelidir. Kaliteli, zengin ve yüksek bir şekilde diyete ihtiyaç duyabilirler. Bu kedi dostlarımızın yavru, yetişkinlik ya da yaşlılık dönemlerinde ayrı ayrı mamalara sahip olmalıdır. Rutin veteriner kontrollerini asla unutmayacağınız gibi taramayı da ihmal etmemelisiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X