Anasayfa

 Russian Toy Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Bugün sizlere tüm hayvanseverlerin kalbinde taht kurmuş bir köpek ırkından bahsediyor olacağız. Bu köpek ırkı o kadar sevimli bir görüntüye sahip ki görenler, sahiplenmek istiyor. Russian Toy cinsi köpek dostlarımız isminden de anlaşılacağı üzere oyuncak, yani toy ırkı köpeklerden bir tanesidir. Bu köpek dostumuz Mascovian Miniature Terrier ismi ile de ülkesinde anılmaktadır. Uzun tüyleri ile tüm hayvanseverlerin dikkatini çekebilen bu köpek dostumuzun kökeni 17. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Russian Toy cinsi köpek dostlarımızın atasının İngiliz Toy Terrier olduğu düşünülse de Rusya ülkesindfen ithal edilen İngiliz Toy Terrier cinsi ile birlikte burada gelişmiş ve son halini aldığı görülüyor. Russian Toy cinsi köpek dostlarımız özellikle de soylu sınıfından gelen insanlar tarafından ciddi bir taleple yanlarına alınmıştır. Elbette soylu insanlar talep ederse Russian Toy cinsi köpek ırkı da popülerleşecektir. 1950'li yıllarda yetiştirilmiş Russian Toy cinsi köpek dostlarımız 2006 yılında ayrı bir ırk olarak kabul edilmiştir.

Russian Toy Cinsi Karakter Özellikleri

Minik bedenleri hareketli, aktif halleri ve çok sevecen yapıları ile dikkat çeken bu ırk, çok akıllıdır. Russian Toy cinsi köpek dostlarımız sahiplerine karşı son derece sevgi doludur. Ailesini memnun edebilmek adına her şeyi yapabilir. Genelde itaat duygusu yüksek olan bu ırk, yavruyken vereceğini temel itaat eğitimi ile aile üyelerine son derece bağlanır. Russian Toy cinsi köpek dostlarımız ara sıra inatçı tavırları ile bilinir ve her komutu uygulamayabilir. Bu inadı kırabilmek sizin elinizdedir. Siz onların kalbini kırmadığınız sürece her zaman sizi memnun edebilmek için çaba gösterecektir. Russian Toy cinsi köpek dostlarımız saldırgan ya da çekingen bir karakter özelliği taşımamaktadır. Russian Toy cinsi köpek dostlarımızda başlangıçta temkinlik olmak adına yabancı kişilere bazı zamanlarda mesafeli yaklaşımlar ile yaklaştığı görülmektedir.

Russian Toy Cinsi Köpek Bakımı

Bu güzeller güzeli ırkın düz ve uzun tüylü olarak iki farklı kürke sahip olması ile bilinir. Bu sebeple genel bakımları dışında birkaç farklılık elbette görülebilir. Russian Toy cinsi köpek dostlarımızın uzun tüylü olanları düz ve kısa tüylü cinse göre tüy yoğunluğu daha yüksektir ve daha fazla bakım istemektedir. Russian Toy cinsi köpek dostlarımızın kulakları, bacakları ve kuyruğu saçak oluşturur ve uzun tüylerle kaplıdır. Haftada 2 ya da 3 kez taranmalı ve nemlı bezle tüyleri silinmelidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X