Anasayfa

 Sibirya Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Bugün sizlere oldukça gösterişli ve mükemmel bir kedi türünden bahsedeceğiz. Sibirya cinsi kedi dostlarımız özellikel de yavruluk döneminde mükemmel parlayan gözleri harika tüyleri ile dikkat çekerler. Günümüzde halen bu özelliklerini korumaktadır. İsminden de anlaşılacağı üzere elbette Sibirya bölgesi anavatanlarıdır. Sibirya cinsi kedi dostlarımız, Siberian Cat olarak da bilinmektedir. Eski dönemlere bakıldığı zaman nerede yaşamış olduklarına bkaıldığında ağaçların oldukça sık olduğu ve vahşi ortamlarda bulunmayı severlermiş. Sibirya'daki halk bu mükemmel kedi türünü evcilleştirmiş ve zaman içerisinde bütün dünya üzerinde tanıtmıştır. Bununla birlikte Rusya ülkesine ait olan halk hikayesinde Sibirya cinsi kedi dostlarımızın ismi çok sık şekilde geçmektedir. Asil yapıları ve yumuşacık görünümleri, her geçen gün ilgiyi üzerine çekmeyi başaran bir yapıyı ortaya çıkarmakla kalmamış en popüler kedi ırklarından birisi haline gelmiştir.

Sibirya Cinsi Kedi Özellikleri ve Kişilikleri

Bu mükemmel kedi türünün özelliklerinden bahsedeceğiz. Sibirya cinsi kedi dostlarımız oyuncu, ilgili ve zeki bir kedidir. Oldukça aktif olması ve insanların doğasına ve ne kadar kolay bir yapı ile adapte olabileceğini kanıtlamıştır. Sibirya cinsi kedi dostlarımızın insanlara karşı sıcakkanlı oluşu, eğitimi ve kural konusunda zorluk çıkarmıyor oluşu gibi çok fazla artı yönleri vardır. Bu güzel dostlarımız huy bakımından da diğer minik patili dostlarımızdan farklı görünmektedir. Sudan oldukça hoşlanan Sibirya cinsi kedi dostlarımız, bu durumu genel olarak tüy yapısını rahata erdirmek için yaptığı bilinir. Her ne sebep olursa olsun en çok sevdiği ikinci aktivite su ile oyun oynamaktır. En sevdiği aktivite ise elbette oyun oynamaktır. Sibirya cinsi kedi dostlarımız su ile ilgili en ilginç özelliklerden bir tanesi de çok iyi yüzücü olduklarıdır. Hayran kitlesinin yükseldiği bir vakit olan Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanan bir gösteri dahilinde ortaya harika su ile birlikte gösteri çıkarmıştır.

Sibirya Cinsi Kedi Bakımı

Sibirya cinsi kedi dostlarımız büyük bir kedidir ve bu sebepten dolayı da obeziteye yatkınlığı olan türlerden bir tanesidir. Bu kedi dostlarımız için en uygun mamayı seçebilmek çok önem arz eder. Veteriner ile birlikte hareket etmek en güzeli olacaktır. Haftalık olarak taramanız ve rutin veteriner kontrollerini aksatmamanız önemlidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X