Anasayfa

 Şivava Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Şivava köpekler küçük, zarif ve kompakttır. Dünyanın en küçük köpeği olan Şivava'lar insanlar tarafından Chihao, Chihao, Shivava veya Chivava olarak da bilinir. Terrier ırklarına benzer özellikleri ile cesur, kendine güvenen ve uyanıktırlar. Küçük bir vücuda ve vücutlarından daha büyük olan cesur bir yapıya sahip olan bu köpekler yabancılara karşı temkinli, sevdiklerine karşı ise çok sevecen ve oyuncu köpeklerdir.

Bazı ırkların kısa ve uzun tüyleri vardır. Şivava'nın parlak, düz ya da dalgalı tüyleri krem, kahverengi, siyah ya da ten rengindedir. Şivava cinsinin güzelliği dik, fırfırlı kulakları ve parlak gözleriyle daha da artar. İlk olarak Meksika'da yetiştirilen Şivava köpekleri, bölgenin sembolüdür ve "cep köpeği" olarak da bilinir. Yıllar geçtikçe, dünyanın dört bir yanındaki insanların sevgisini ve ilgisini çekerek en popüler köpek ırklarından biri haline gelmiştir.

Şivava Köpeklerinin Tarihçesi ve Kökenleri

Şivava Köpekleri, küçük boyutları ve sevimli görünüşleriyle popüler evcil hayvanlardandır. Ancak, bu köpekler hakkında pek çok kişi neden bu kadar popüler olduklarını bilmiyorlar. Bu yazıda, şivava cinsi köpeklerin tarihçesi ve kökenlerine dair bilgileri paylaşacağız.

Şivava cinsi köpeklerin kökeni, Meksika olarak bilinmektedir. İspanyolların 16. yüzyılda Meksika'yı fethetmesiyle birlikte, Chihuahua cinsi köpeklerle ilgili ilk kayıtlar ortaya çıkmıştır. Bu köpekler, Chihuahua eyaletinde yaşayan Toltec uygarlığına ait olduğuna inanılan Xoloitzcuintle cinsi köpeklerin soyundan gelmektedir.

Şivava özellikleri arasında küçük boyut, uzun ve ince bacaklar, geniş kulaklar ve yuvarlak gözler yer almaktadır. Boyutlarına rağmen, cesur ve enerjik yapılarıyla bilinirler.

Şivava Köpeklerinin Özellikleri

 

Boyutu

Küçük

Renkler

Çok çeşitli renklerde

Karakter

Enerjik, cesur, sevgi dolu

Şivava cinsi köpeklerin popülaritesi, 20. yüzyılın başlarında artmaya başladı. Özellikle ABD'de, ünlü insanların bu köpeklere olan ilgisiyle daha da yaygın hale geldi. Günümüzde şivava köpek özellikleri nedeniyle hala dünya çapında popülerliğini korumaktadır.

Şivava Köpeklerinin Fiziksel Özellikleri

Şivava cinsi köpekler, sadece 2-4 kilo ağırlığındadır ve yaklaşık 15 cm uzunluğa sahiptir. Bu küçük köpekler, uzun ve ince bacaklara, kısa bir buruna ve iri bir kafaya sahiptir. Kulakları yüksek ve dik tutulur. İnce bir miğfer şeklindeki kuyruk, yukarı doğru kıvrılmıştır.

Şivava özellikleri arasında, farklı renklerde veya desenlerde gelme özelliği, tüy yapıları ve büyüklükleri gibi özellikler yer alır. Kısa veya uzun tüylü seçeneklerine sahip olan şivava, ince bir tüy yapısına sahiptir. Bu da onların tüy dökmelerini önler.

Şivava köpek özellikleri arasında daha çok renk seçeneği vardır. Siyah, beyaz, kahverengi ve daha birçok renk seçeneği mevcuttur. Şivava cinsi, besleyen kişiye göre değişen bir yeme alışkanlığına sahiptir.

Şivava Köpeklerinin Karakteristik Özellikleri

Şivava köpek özellikleri arasında en dikkat çeken özellikleri küçük boyutu, ince kafa yapısı, yuvarlak çıkık gözleri ve kısa tüylü kürküdür. Bu şivava cinsi köpekler, oldukça sadık ve neşeli bir karaktere sahiptirler. Aynı zamanda oldukça kıskanç ve koruyucu olabilirler. Şivava köpekleri, diğer köpeklere göre daha az hareketli olsalar da, düzenli egzersiz yapmaları gerekmektedir.

  • Bu köpekler, sahibine aşırı düşkün olduğu için yalnız kalmaktan hoşlanmazlar.
  • Eğitimleri kolaydır ve öğrenmeye heveslidirler.
  • Çok fazla beslenmeleri sonucu obezite problemiyle karşı karşıya kalabilirler.

Bu nedenle, sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için düzenli egzersiz ve dengeli bir beslenme programı uygulanması gereklidir. Şivava köpekleri, tüy dökme problemi olmayan bir cins olduğu için ev içinde beslenmeleri uygun olabilir. Ancak, tüyleri sık sık kesilmelidir. Ayrıca, tırnak bakımı ve kulak temizliği de düzenli olarak yapılmalıdır.

Şivava köpekleri, ortaya çıkan sağlık problemlerine karşı duyarlı bir cins olabilirler. Bu nedenle, düzenli veteriner kontrolleri, sağlıklı bir yaşam sürdürmelerinde önemlidir. Köpeğinizle ilgili herhangi bir sağlık problemi fark ettiğinizde, derhal veteriner hekiminize başvurmanız gerekmektedir.

Şivava Köpeklerinin Bakımı İçin İpuçları

Şivava köpek özellikleri arasında, minyatür boyutu, genellikle düz tüylü kısa bir kürk, iri kulaklar ve büyük, parlak gözler yer almaktadır. Şivava cinsi köpekler, Chihuahua cinsiyle akrabalıkları nedeniyle sık sık karıştırılır. Ancak Şivava cinsi köpekler, daha küçük yapıları ve daha az agresif tavırları ile ayırt edilmektedirler.

Şivava köpeklerinin bakımı oldukça minimaldir ancak, sahipleri bu minyatür köpeklerin sağlıklı, mutlu ve konforlu bir yaşam sürmelerini sağlamak için bazı ipuçlarına dikkat etmelidirler.

Banyo: Şivavaların, deride kurumaya neden olan ve tahrişe yol açabilen sık banyo yapmaları önerilmez. Banyo, ortalama olarak ayda bir kez yapılmalıdır.

Tüy Bakımı: Tüyleri düz olduğu için diğer tüyler kadar sık taranmaya ihtiyaçları yoktur ancak haftada birkaç kez yumuşak bir fırça yardımıyla taranmaları, tüylerinin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Diş Bakımı: Küçük bir ağızları olduğu için şivavalar diş problemleri yaşama riski taşırlar. Bu nedenle, diş fırçalama gibi düzenli diş bakımı aktiviteleri, köpeklerin daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olabilir.

Şivava cinsi köpekler, gerçekten harika ev arkadaşlarıdır ve nispeten sağlıklı bir cinsdir. Ancak, sağlıklı bir yaşam sürmeleri için sahiplerinin sağlıklı bir diyet, egzersiz ve düzenli veteriner kontrollerine özen göstermeleri gerekmektedir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X