Anasayfa

 Siyam Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Siyam cinsi kedi dostlarımız Tayland kedisi olarak da isimlendirilir. Siyam kedilerinin kökenleri Tayland'a dayanıldığı söyleniyor. Ayrıca farklı görüşe sahip olan kişiler ise tam olarak Tayland değil de daha çok Güneydoğu Asya Bölgesi'nin tamamını kapsayan bir kısımın anavatanları olduğunu söylemektedir. Türkiye'mizde ise Saray kedisi olarak biliniyor. Bunun ana sebebi Tayland Kralı'nın bu kediyi oldukça fazla sevmesi ve sarayında çok fazla sayıda Siyam cinsi kedi beslemesinden kaynaklanıyor. 1884 yılında ise dünya tarafından bilinmese de bu yıldan sonra Tayland Kralı'nın İngiltere Başkonsolosuna Siyam cinsi kedi dostlarımızından bir çift hediye etmesi sonucunda tüm dünya üzerinde ismini duyurmaya başlamış ve tüm hayvan severlerin gözdesi olmayı başarmıştır. İngiltere'ye giden Siyam cinsi kedi dostlarımız sonrasında Tayland Kralı'nın hediyesi ile birlikte 11 tane daha gönderilmiş ve şu an dünya üzerinden bulunan Siyam cinsi kedi dostlarımızın ataları olmuşlardır. Avrupa'da da çok yaygın bir halde bulunurlar. Tüm insanlar tarafından bağlılıkları ve görünüşleri sebebi ile çok fazla ilgi gören Siyam cinsi kedi dostlarımız herkes tarafından çok sevilir.

Siyam Cinsi Kedi Karakter Özellikleri Nelerdir?

Oldukça özgüvenli olan Siyam cinsi kedi dostlarımız, avcı karakter yapısına sahip olması ile bilinirler. Çok fazla ilgiye düşkün olmaları sebebi ile bir dakika bile yalnız kalmak istemezler. Daima kendileri ile oyunlar oynamayı ve sevilmeyi beklerler. Bunun yanında genelde diğer evcillere ve insanlara karşı sıcak, saygılı, kibar ve hoş görülü varlıklardır. Siyam cinsi kedi dostlarımız tüm hayvan severlerin ilgisini ve sevgisini kazanmış bir türdür.

Özellikle de aile evinde beslenen Siyam cinsi kedi dostlarımız çocuklarla iyi anlaşması ile bilinir. Canları sıkıldığında yaramazlık yerine kendi köşesine çekilebilir. Ayrıca bu davranışları sebebi ile çok fazla evi dağıtmazlar. Kucağa alınma konusunda ise pek sorun çıkarmasa da yine de bu durum kendi isteklerine bağlıdır. Siyam cinsi kedi dostlarımız insanlar tarafından tam bir ilgi odağı olmuştur. Birçok farklı alanda beslenebilir. Çok fazla tüy dökmezler. Bu sebeple onlara bakan kişileri bakımları konusunda rahat ettirirler.

Siyam Cinsi Kedi Bakımı

Çok fazla ilgi aşığı olan Siyam cinsi kedi dostlarımız son derece sevilmek isterler. Bunun dışında sık bir şekilde bakımının yapılması gerekmez. Haftalık taranma ve rutin veteriner kontrolü ile birlikte size en iyi arkadaş olacaktır. Kumları son derece temiz olmalıdır bunun ana sebebi ise Siyam cinsi kedilerin hijyeni sevmesidir. Genelde hasta olmalarının sebebi ise stres olabilir. Siyam cinsi kedi dostlarımız kolayca strese ve depresyona girebilir.

Sizlere bu içeriğimizde Siyam cinsi kedi dostlarımız hakkında genel bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X