Anasayfa

 Snowshoe Kedisinin Genel Özellikleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Snowshoe Kedisinin Genel Özellikleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kökenleri Siyam kedilerine dayanan Snowshoe Kedileri, oldukça sevimli bir görünüme sahiptirler. İsimlerini bembeyaz patilerinden alırlar. 60’lı yıllarda Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilmeye başlanan bu ırk, aslında uzun bir süredir tanınmaktadırlar. Bazı çevrelere göre özgün bir tür olmadığı düşünülmüş olsa da çok sevilen ve çok ilgi duyulan bu kediler, kendilerine has karakteristik özellikleriyle büyüleyici bir türdür. Diğer kedilerden farkları yaşamlarını sürdürmüş oldukları evdeki her bir bireyi mükemmel seviyede benimseyip sahiplenmeleridir. Bu özellikleri dişilerde daha fazla göze batmaktadır. Gözleri her saniye sahiplerinde olan dişi Snowshoe Kedileri, her saniye sahiplerinin yanında durmak isterler. Tek bir kişiyle bağ kuran ve diğer bireyler ile evcillerle de çok iyi anlaşan bu ırk kediler yalnız yaşayan ve evde geçirdikleri bol bol zaman dışında pek bir şey yapamayan kişiler için en ideal kedi türüdür.

Snowshoe Kedisinin Genel Özellikleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Anavatanı Amerika Birleşik Devletleri’dir. Orta boy kediler arasında yer almaktadır. Ortalama 4, ila 6 kilogram arasındadırlar. Orta derecede ve sık bir tüy yapısına sahiptirler. Tüy renkleri genellikle krem rengi tonlarındadır. Kulakları kahverengi, gözleri ve gövdeleri ise kahverenginin açık tonlarıdır. Patileri ise yazımızda da belirttiğimiz üzere bembeyazdır. Göz renkleri mavidir. Oldukça zeki kedilerdir. Kaslı ve atletik gövdeleri vardır. Agresif değillerdir. Alışkanlıklarına bağlıdırlar. Rutinlerini uygulamayı severler. Sosyalleştirilmesi oldukça kolaydır. Tanımadıklarına bile çok sıcakkanlıdırlar. Evdeki tek bir kişiye bağlanırlar. Fakat ev halkıyla tamamen güzel ilişkiler kurarlar. Diğer kedi ırklarında görülmeyecek kadar sahiplerine bağlıdırlar. İnsan duygularına oldukça duyarlıdırlar. Genel b sağlık durumları iyidir. Kalıtsal bir hastalıkları görülmemektedir. Ortalama yaşama süreleri ise 20 yıl kadardır.

Snowshoe Kedi Irkının Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Evde yalnız yaşamakta olanlar için birebir ideal kedi türüdür. Mükemmel bir derecede bağlılık ve sadakatleri olan bu ırk uzun yıllar boyunca dostumuz olabilirler. Evdeki herkesle çok iyi anlaşabilen bu kediler ev içeresinde bir tek kişiye bağlıdırlar. Zeki ve becerikli oldukları için evin kapılarını açabilecek kapasitededirler. Bu sebepten dolayı kapıları kilitlemek en önemli konudur. Tüylerini ise haftada 1 defa taramak yeterli olacaktır. Bunun dışında bakımlarında zorluk çekecek bir durum söz konusu değildir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X