Anasayfa

 Texas Heeler Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Sığır bir çoban köpeği olan Texas Heeler cinsi dostlarımız Border Collie ve Avustralya Çoban Köpeği ırklarının melezlenmesi sonucu gözlerini hayata açmıştır. ABD'nin Texas eylaetinde yetiştirilmiş olan Texas Heeler cinsi köpekler anavatanının dışında pek nadir olarak görülmektedir. Ayrıca, Queensland Heeler ya da diğer adı ile Blue Heeler olarak da anılan bu dostlarımızın 20. yüzyılın sonlarında ortaya çıktığı bilinmektedir. Texas Heeler cinsi köpek dostlarımızın en belirgin fiziksel özelliği ise çamur sıçramış gibi duran yüzleri ve gövdeleridir. Ayrıca, kirli görüntüsü sayesinde çok tatlı duran Texas Heeler cinsi köpek dostlarımız oldukça zeki varlıklardır. Texas'ta çiftliklerde sıkça kullanılan Texas Heeler cinsi köpek dostlarımız koruma ve bekçi köpeği olarak insanoğlunun her zaman yanındadır. Oldukça hareketli ve çalışkan olan bu ırk, epey aktiftir. Bu sebeple apartman dairelerinde yaşamaya hiç uygun değillerdir.

Texas Heeler Cinsi Köpeklerin Genel Özellikleri Nedir?

  • Texas Heeler cinsi köpeklerin anavatanları ABD'nin Texas eyaletiridir.
  • Dünya üzerinde nadir olarak rastlanan köpek dostlarımızdan bir tanesidir.
  • Ataları ise Border Collie ve Avustralya Çoban köpeğidir. Texas Heeler cinsi köpek dostlarımız orta iriliktedir. Boyları 45 ile 55 santimetre olabilirken kiloları ise 15 ile 20 kilogram aralığındadır.
  • Zarif ve kaslı bir gövdeye sahip olan Texas Heeler cinsi köpekler kirli beyaz süzerine kahverengi ya da siyah benekleri bulunan orta kalınlıkta tüyleri vardır.
  • Ayrıca çok çevik ve atak olan Texas Heeler cinsi köpekler çok hızlı koşarlar.
  • Egzersiz ihtiyaçları son derece yüksek olan Texas Heeler cinsi köpekler çok zekidir ve eğitime çok açıktır.
  • Çiftliklerde koruma, bekçilik ve hizmet köpeği olarak yer alan Texas Heeler cinsi köpekler yuvalarına ve sahiplerine son derece bağlıdır.
  • Diğer evcil hayvanlarla ve yabancılara karşı son derece mesafeli olan Texas Heeler cinsi köpeklerin sosyalleştirilmesi zordur.
  • Ayrıca enerjileri çok yüksek olduğu için yüksek proteinli mamalarla beslenmesi gerekir.
  • Texas Heeler cinsi köpekler az tüy dökerler bu sebeple tüy bakımı son derece kolaydır.
  • Göz hastalıkları ve epilepsiye yatkın olan Texas Heeler cinsi köpeklerin bakımlarına ve yaşam koşullarına göre değişmek üzere 15 yıl kadar ortalama ömürleri vardır.

Texas Heeler Cinsi Köpek Bakımı

Texas Heeler cinsi köpek bakımı oldukça çalışkan olunmaları ile bilinir. Ayrıca onlara bir görev verdiğinizde son derece istekli ve hızlı bir odaklanma ile görevlerine yerine getirmekten başka bir şey düşünmezler. Boş kaldığında mutsuz olan Texas Heeler cinsi köpekler yoğun aktiviteye ihtiyaç duyarlar. Bunun için bu köpek dostlarımıza bir sürü köpek oyuncağ edinmeniz yerinde olacaktır. Geniş arazilere sahip çiftliklerde yaşamaya uygun olan Texas Heeler cinsi köpekler ev köpeği olmaktan uzaktadır.

Texas Heeler cinsi köpekler aktif doğaları sebebi ile sürekli hareket halinde olmak isterler. Bu Texas Heeler cinsi köpeklerin bakımını zorlaştıran unsurlardan birisidir. Sosyalleşmeleri zor olan bu köpekler sahiplerine çok sadık ve bağlıdır. Texas Heeler cinsi köpekler onlara bakan kişilerin hep mutlu olmasını ister.

Sizlere bu yazımızda Texas Heeler cinsi köpekler hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X