Anasayfa

 Tonkinese Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Tonkinese cinsi kedi dostlarımızın birçok özelliği mevcuttur ancak en bilinen özellikleri arasında sürekli ilgi bekliyor oluşları ve hassa olmaları bulunur. Siyam kedi dostlarımız ile Birman kedi dostlarımızın melezlenmesi sonucunda ortaya çıkmış olan Tonkinese cinsi kedi dostlarımız bunun yanında çikolata Siyam olarak da isimlendirilir. Bu isimle de bilinmektedir. Son derece iyi ve sivri bir zekaya sahip olmaları ile bilinen Tonkinese cinsi kedi dostlarımız, yeni bir şey öğrenme konusunda son derece ustadır. Ayrıca zekaları sayesinde yeni bir şey öğretmen istediğinizde buna çok hevesli davranacaktır. Tonkinese cinsi kedilerin en fazla görülen rengi platin ve mavi tonlarının birbirine karışmış halinde çıkacak olan renklerde görülürler. Ortalama ömürlerinden bahsedecek olursak, Tonkinese cinsi kedilerin ortalama yaşam süresi yaşam koşullarına ve konforuna bağlı olarak değişmekle birlikte 15 yıla kadar çıkabilir. Genelde vücut ağırlıkları ise 3 ile 4 kilogram aralığında değişkenlik gösterebilir. Ayrıca çok hareketli bir ırktır. Yüksek enerjileri ve meraklı yapıları onları daha da sevimli hale getirmektedir.

Tonkinese Cinsi Kedi Karakter Özellikleri

Karakter özellikleri bakımından son derece zengin bir kedi ile karşı karşıyayız. Tonkinese cinsi kedi dostlarımız aktif ve hareketli canlılardır. Daima oyun oynamak isteyebilirler. Öyle bir durum var ki her şeyi de oyuna çevirebilme yetenekleri vardır. Tonkinese cinsi kedi dostlarımız aktif halde insanlar ile etkileşim halinde kalmaktan son derece keyif almaktadırlar. Tam olarak tabirle onlardan bahsedecek olursak ilgi hastası olarak değerlendirebiliriz. Onlara bakan kişilerin ve aile üyelerinin ilgi göstermesini sağlayabilmek adına her türlü yola başvuracaklardır. Bunun yanında sevgi ve ilgi istedikleri zaman, daima onlara bakan kişileri takip edeceklerdir. Tonkinese cinsi kedi dostlarımız omuzlarınıza çıkarak evde dolaşmak bile isteyebilir. Bu kedi cinsi sizlerle çok iyi bir bağ kurabilir. Daima dışa dönük ve güven veren kedi dostlarımız arasındadır. Kendilerine özgü olan hiperaktiflik sayesinde merak uyandırırlar. Tonkinese cinsi kedi dostlarımız kendilerini sevdirmeyi bilirler. Ayrıca onlara bakan kişilere çok bağlıdırlar. Tonkinese cinsi kediler ilgisizlikten ve azarlanmaktan hiç haz etmezler. Bu konuda lütfen dikkatli olun.

Tonkinese Cinsi Kedi Bakımı

Sürekli olarak bakım yapmanız gerekmektedir. Konforlu bir yaşam sürebilmesi adına bu çok önemli bir durumdur. Tonkinese cinsi kedi dostlarımızın uzun ve kabarık tüy yapıları vardır. Bu sebeple düzenli aralıklar ile onları tarayıp hem aranızdaki bağı artırabilir hem de konforlu yaşamına katkı sağlayabilirsiniz. Ev içerisinde yaramazdır bu sebeple bir şekilde bir yerleri tırmalayabilir. Tırmalama tahtası almanız şarttır. Tırnak bakımları da bu konu dahilinde önemlidir. Rutin veteriner kontrollerini asla unutmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X