Anasayfa

 Whippet Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Whippet cinsi köpek dostlarımız çok yüksek bir enerjiye sahiptir. Bu köpek cinsi genelde ev içerisinde daha sakin olabilir. Whippet cinsi köpek dostlarımız ev içerisindeki sakin yapıları sayesinde apartman dairesinde yaşıyor iseniz çok da fazla sorun yaşatmayacaktır. Fakat yalnız kalmayı hiç sevmeyen bir tür oldukları için havlama eğilimi gösterebilmeleri mümkündür. Yine de gereksiz olarak asla havlamayacaklarını kesinlikle bilmelisiniz. Çok sevecen ve şirin bir yapıları vardır ve aile üyeleri tarafından çok sevildiği takdirde o da sevgi göstermekten çekinmez. Whippet cinsi köpek dostlarımız her ne kadar kedileri kovalamak isteseler de ev içerisinde küçükken bir kedi ile büyütülürse kedilerle de anlaşabilmektedir. Bunun yanında diğer köpek cinsleri ile araları iyi olan Whippet cinsi köpek dostlarımız temiz bir köpektir ve çok fazla koku sorunu yaşatmayacaktır. Kışın üşümemesi için Whippet cinsi köpeklere uygun kıyafetler edinebilir ve onları güzel bir şekilde giydirebilirsiniz.

Whippet Cinsi Köpek Tarihçesi

Fiziksel yapıları sayesinde mükemmel bir koşucu olan bu tür, İtalyan tazısı olan Terrierlerin ve Greyhound'ların melezlenmesi sonucunda bir araya geldiği bilinmektedir. Bunun yanında çok iyi koşabildiği için Whippet cinsi köpek dostlarımız birçok yarışa dahil edildi. Kısa mesafe koşularında mükemmel bir yarışma çıkarabilirler. Bununla birlikte Viktorya dönemi içerisinde İngiltere'de ortaya çıkmıştır. Ayrıca Whippet cinsi köpek dostlarımız tavşan avında çok sık bir şekilde kullanılmıştır. Fiziksel yapıları sebebi ile incelikleri dolayısıyla avcılığa müsaittir. 1881 yılında Amerikan Kennel Club tarafından kabul görmüş köpek türüdür. Sonrasında ise Amerika Birleşik Devletleri'nde birçok yarışta kullanılmak üzere yaygın hale getirilmiştir. Ayrıca şu an Whippet cinsi köpek dostlarımız ev içerisinde terchil edilir.

Whippet Karakter Özellikleri Nasıldır?

Whippet cinsi köpek dostlarımız sahipleri ile aralarını çok sıkı bir şekilde tutar. Diğer köpek cinsleri ile kolay bir şekilde anlaşabilir. Çocuklarla da iyi anlaşır. Ayrıca küçüklüğünden itibaren sosyalleştirildiği takdirde Whippet cinsi köpek dostlarımız kedilerle dahi iyi anlaşabilir.

Whippet Cinsi Köpek Bakımı Nasıl Yapılır?

Çok kısa tüyleri olması sebebi ile çok fazla bakım istemez. Whippet cinsi köpekleri haftalık taranması yeterli olabilir. Ara sıra yıkamanız gerekebilir. Bunun yanında tırnakları uzadığında rahat koşmasını sağlayacak şekilde kesebilirsiniz. Rutin veteriner kontrollerini asla unutmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X