Anasayfa

 Yavru Köpeğim Neden Büyümüyor? Ne Yapmam Gerekiyor?

Yavru Köpeğim Neden Büyümüyor

Yavru köpekle birlikte yaşamak çok eğlenceli ve sevgi dolu bir deneyim olsa da birçok zorluğu da beraberinde getirir. Köpeklerin beslenmesi, enerji seviyesi, kilo durumu, sağlıklı bir gelişim içerisinde olup olmadığı gibi birçok konu köpeklerle yaşayanlar için büyük bir soru işareti haline gelebilir.

Köpeğim Neden Büyümüyor

Köpeğinizin büyümemesinde birçok farklı faktör olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebepten dolayı köpeğinizi Köpeklerde büyümenin beklenen seviyenin altında kalmasının ardında sağlık sorunları olabilir ancak her zaman spesifik bir sağlık sorunu nedeniyle köpeklerde büyümenin durduğunu söylemek de doğru değildir. Bazı köpekler ırksal özellikleri nedeniyle farklı hızlarda büyüyebilirken bazılarının normal gelişimini kısıtlayan bir sağlık sorunu olabilir. Bu nedenle neden köpeğim büyümüyor sorusuna tek bir yanıt vermek pek mümkün değildir.

İç Parazitler

Bulundukları canlının vücudundaki besinlerle beslenen iç paraziteler, canlının büyüyüp gelişmek için ihtiyaç duydukları tüm yiyecekleri tüketirler. Bağırsaklarda yaşayan solucanlar yavru köpeklerin vücuduna girdiklerinde ve fazla olduklarında yavru köpeklerin besinlerini yiyerek kalori alımına engel olabilirler. İç parazitlere sahip olan yavru köpeklerde tüy ve cilt sağlığı bozulabilir, ishal oluşabilir, göbekleri genelde belirgin şekilde şiş olur, iştahları yerinde olsa da bedenleri hem küçük hem de kısa kalabilir.

Yetersiz Beslenme

Yanlış ve yetersiz beslenme sebebi ile köpeklerimiz büyürken sıkıntı yaşayabilir. Bu noktada yetersiz beslenmenin doğru tanımlanması gerekmektedir. Öğün olarak veya öğünde yediği mama olarak ayırabiliriz. Ayrıca bu öğünlerde yediği mamanın protein ve besin değerine göre de farklılık gösterebilir. Kullandığınız mamanın protein ve besin değerini öğrenebilirsiniz. Yeterli gelmiyor ise daha farklı besin değeri yüksek bir mama tercih edilebilir.

Genetik Faktörler

Bazı köpeklerde genetik olarak büyüyememe vardır. Büyümeyen köpekleri illaki görmüşsünüzdür. Yaşlılık döneminde bile yeni doğmuş gibilerdir. Bu köpekler küçük ırk olarak nitelendirilmektedir. Bu dostlarımızdan fazla bir büyüme bekleyemeyiz.

Köpeğinizde bir problem olduğunu düşünüyorsanız veteriner hekiminize başvurabilirsiniz. Doğru tedavi ile köpeğinizin büyümesinde yardımcı olacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X