Anasayfa

 Yorkshire Terrier Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Yorkshire Terrier cinsi köpek dostlarımız Kuzey İngiliz yakınlarında oldukça eski bir türdür. 1800'lü yıllarda geliştirildiği söylenmektedir. İlk olarak işçi sıonıfa ait gibi görünüyor olsa da İngiliz kadınların kucaklarından indirmediği de söyleniyor. İngiltere'ye ise İskoç topraklarından getirildiği ve tilki avlama konusunda kullanmak için getirildiği tahmin edilenler arasındadır. Yorkshire Terrier cinsi köpek dostlarımız İngiltere'ye getirildiğinde moda akımı başlamıştır. Bu sayede moda ile beraber popülerliği de çok artmıştır. 1870'li yıllarda ise Amerika'ya götürüldü ve burada Belle isminde Yorkshire Terrier 1885 yılında kaydedilmiştir. Uzun ömürleri olmaları ile bilinen bir ırktır.

Yorkshire Terrier Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Yorkshire Terrier cinsi köpek dostlarımız vereceğiniz eğitim sonunda karakter özelliklerine erişecektir. Ancak doğaları gereği uysal olarak biliniyorlar. Görünüşleri bakımından ufak görünselerde bazen inatçı ve cesurluklarını konuşturabilirler. Özellikleri sahiplerine karşı sevgi dolu olmaları ve sadık olmaları ile bilinir. Küçük bedenlerine rağmen büyük köpekler gibi davranabilir. Her zaman macera arayışında ve macerayı çok severler. Yalnız kalmaktan hiç hoşlanmayan bu ırk bu gibi durumlarda agresif olabilir. Biraz hırçın olmaları da muhtemeldir. Eve gelecek bir misafire karşı arkadaş canlısı olarak bilinirler. Sevgi dolu, sadık, uysal ve çok neşeli ırklardan biridir. Aşırı hassas ve bazen inatçı bir köpek cinsidir. Yapısal olmaları sebebi ile aşırı büyük olmayan bu türler yüksek kesimlerden kesinlikle atlamaması gerekiyor. Oluşabilecek yaralanmaların önüne geçilmelidir. Tuvalet eğitimleri konusunda ise sabırlı olmalısınız. Tuvalet ihtiyaçları doğrultusunda günde iki kez dışarı çıkarmalısınız. Yalnız kalmaktan hiç hoşlanmayan bu köpekler ile beraber vakit geçirmelisiniz.

Yorkshire Terrier Cinsi Köpek Bakımı

Fiziksel özelliklerinden dolayı kolayca apartman dairelerinde yaşayan bu dostlarımız kolay bakımları sayesinde onlara bakan kişilere hiç sorun çıkarmazlar. Oyun oynamaktan çok keyif alan bu tür egzersizler ile büyük keyfe dönüştürebilir. Uzun tüylere sahip olmaları sebebi ile bakımları kesinlikle aksatılmamalı. Düzenli taranıp krem ve sprey kullanılmalı. Rutin veteriner kontrollerini asla aksatmamalısınız. 

Sizlere bu içeriğimizde Yorkshire Terrier cinsi köpek dostlarımız hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın. Onları çok sevin...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X