Anasayfa

 American Wirehair Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Kendisine özgü tavırlar ve fırça derecesindeki mükemmel tüyleri ile sosyal ve zeki bir kedi ırkından bahsedeceğiz. Özellikle de American Wirehair cinsi kedi dostlarımız oldukça özgüvenli ve dayanıklı olması ile beraber sevimli bir kedidir. Amerika Birleşik Devletleri kökenli olan bu kedi dostlarımızın dengeli kişilik özellikleri tüm hayvanseverlerin kalbini kazanmıştır. American Wirehair cinsi kedi dostlarımız düşük bir bakım ihtiyacına sahiptir. Bununla birlikte dayanıklı oluşu ve insanlar ile kurmuş olduğu çok içli dışlı mesafesi onları en iyi arkadaş konumuna getirmektedir. İnsanların çevresinde olmaktan son derece keyif alan bu kedi ırkı sosyal bir kedidir.

American Wirehair Cinsi Kedi Kişilik ve Karakter Özellikleri Nelerdir?

American Wirehair cinsi kedi dostlarımız vahşi görünümünün altında oyuncu, sadık, arkadaş canlısı ve sadık bir tür yatmaktadır. Dış görünümleri ile diğer Amerikan kedilerinden rahatça ayırabildiğiniz American Wirehair türü kedi dostlarımız Amerikan Shorthair cinsi kedi dostlarımıza çok yakındır. Bununla birlikte American Wirehair cinsi kedi dostlarımız Shorthair ırkı gibi dengeli ve tutarlı davranışlar sergiler. Ayrıca Aşırı kaçmadan hareketli bir türdür.

Bazı insanlar kucak kedisinden hoşlanırken bazıları etrafından dolaşmaktan hoşlanır. American Wirehair cinsi kedi dostlarımız bu konuda her iki tarafı da memnun ediyor. Derdini söyleyebilecek kadar konuşkan olan bu kedi ırkı geveze bir tavırdan hoşlanmıyor. American Wirehair cinsi kedi dostlarımız taleplerini çekinmeden sahibine karşı söylemekten asla çekinmez.

Avcılık genetikleri ve dış görünümleri ile mükemmel bir kedi ırkı olan bu tür, zeka gerektiren interkatif oyunlar oynamaktan da hoşlanıyor. American Wirehair cinsi kedi dostlarımız aile üyelerinin ilgisini çekmeyi son derece severken kendisini de eğlendirmekten geri kalmıyor. Ayrıca bazen onunla ilgilenilmiyor olsa bile tek başına oyunlar üretebilen bir kedidir. Zeki olması buradan gelir. American Wirehair cinsi kedi dostlarımızın en önemli özelliği hareketli ve zeki olmasıdır.

American Wirehair Cinsi Kedi Bakımı

American Wirehair cinsi kedi dostlarımız hareketli ve çok çabuk bir şekilde ortama uyum sağlar. Bu sebeple onlarla yaşamak çok keyifli olacaktır. Sahiplerine son derece bağlı olan bu kedi ırkı tüm insanlar ile çok iyi anlaşır. Sosyalleşmekten çekinebilir. American Wirehair cinsi kedi dostlarımızın tüyleri sıktır ve banyo yapması zordur. Çünkü sık tüylerinden içeri suyun geçmesi kolay değildir. Bununla birlikte sürekli olarak taramalı ve rutin veteriner kontrollerini asla unutmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X