Anasayfa

 Kangal Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Köken bakımından uzun yıllara dayanan ve Anadolu'ya has olarak bir köpek dostumuz olan Kangal cinsi köpek dostlarımızdan bahsedeceğiz. Kökeni Babil'e dayanan bu tür, o dönemlerde özellikle de avlarda ve savaşlarda kullanılıyordu. Günümüz içerisinde ise Kangal cinsi köpek dostlarımız çobanların sürülerini koruması maksadıyla kullanılıp çoğaltılmıştır. Kangal cinsi köpek dostlarımız Anadolu ile birleşmiş bir köpek olması dolayısıyla çok önemli canlılardır. Koruyucu ve avcı olmaları sebebi ile Kangal cinsi köpek dostlarımızın bazı belirgin özellikleri vardır. Sahiplerine karşı oldukça sevgi dolu olan ve sadık kalabilen köpek türlerinden birisi olan bu ırk, çoban köpeği olarak görevlerini sürdürürler. Kangal cinsi köpek dostlarımız sürü halinde yaşamayı oldukça severler.

Ölçülebilen ortalama olarak yaşam ömrü ise 14 yıl kadardır. Sezgi konusunda inanılmaz iyi olan ve kötü ile iyi insanı kolayca ayırt edebilen Kangal cinsi köpek dostlarımız üstün yetenekleri ile tüm hayvanseverlerin kalbini kazanmış durumdadır. Büyük ırk köpek dostlarımızdan birisi olan Kangal cinsi köpeklerin görünümleri dolayısıyla uzun boyu ve iriliği dikkat çekmektedir. Kaslı bir vücuda sahip olan Kangal cinsi köpek dostlarımız, kafa yapısı itibarıyla da büyüktür. Çeneleri çok güçlüdür. Kulakları geniş, kafasının iki yanına sarkık bir şekilde durmaktadır. Kangal cinsi köpek dostlarımızın orta uzunlukta, kaba, sık ve çift tabakalı tüyleri vardır. En karakteristik fiziksel özelliğine gelecek olursak elbette kuyruğunun sırtına doğru içe kıvrık olmasıdır. 

Kangal Cinsi Köpek Karakter Özellikleri Nelerdir?

Kangal cinsi köpek dostlarımız sahiplerine çok sadık olması ve cesaretleri ile son derece ön plana çıkan köpek türlerinden birisidir. Çok zeki, özeverili ve duyarlı yapıları ile tanınırlar. Sezgi konusunda ise üstlerine yoktur. Kangal cinsi köpek dostlarımız koruyucu ve nazik olduğundan diğer evcillerle sosyalleştirildiği takdirde iyi anlaşabilir. Sosyal açıdan onları geliştirmeniz çok önemlidir. Sahibine karşı çok bağlıdır. Bununla birlikte bekçi ve koruyucu olarak görev alırlar. Hızlı ve kolay bir şekilde eğitilebilir olması onları benzersiz kılar.

Kangal Cinsi Köpek Bakımı

Kangal cinsi köpek dostlarımızın genelde bakımları çok tüy dökmesinden dolayı apartman daireleri için uygun değildir. Bahçeli rahat bir evde bakılmalıdır. Hareketli olduğundan dolayı onların koşup oynayabileceği bir alana ihtiyacı vardır. Bahçede yaşayan kangal dostlarımızın daima düzenli fırçalanması ve tırnaklarının kesilmesi gerekiyor. Yaz aylarında fazla tüy dökümü olmasından dolayı ılık su ile banyo yapmak onlar için çok rahatlatıcı olacaktır. Elbette rutin veteriner kontrollerini asla unutmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X