Anasayfa

 Amerikan Bobtail Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Bugün sizlere güzellikleri ile tüm hayvanseverlerin kalbini olumlu yönde harekete geçiren mükemmel bir kedi cinsinden bahsedeceğiz. Davranışları sebebi ile köpek dostlarımıza benzetilen Amerikan Bobtail cinsi köpek dostlarımız onlara bakan kişilere çok bağlı olması ile biliniyor. Ayrıca uysal olarak görülüyor. Zeki olmalarından dolayı eğitilebilir davranışları, diğer evcil hayvan cinsleri ve bunun yanında tanımadığı insanlar ile mükemmel iyi ilişkiler kurabilme özelliği ayrıca tasma ile gezme seanslarını çok seviyor olması sebebi ile köpek dostlarımıza seven kişilerin tam bir sevgilisi olmuş durumdalar. Pofuduk görünümleri ile kendini çok seviren bu ırk, güzel görüntüsünün hakkını verir cinsten kucağınızdan asla inmeyecek bir türdür. Amerikan Bobtail cinsi kedi dostlarımız oldukça kısa olan kuyruk yapısı ile dikkat çekiyor. Mutasyon sonucunda ise ortalama bir kedinin kuyruğunun üçte biri oranı kadar kuyruğa sahiptir. Amerikan Bobtail cinsi kedi dostlarımız çok iyi huylu olması sebebi ile huzurlu ve sakin bir alanda yaşayan kişiler için ideal kedi türlerinden bir tanesidir. Amerika anavatanı olarak biliniyor. Bu kedi ırkı yakın bir tarihte ise tüm dünya üzerinde bir ırk olarak kabul görmüştür.

Amerikan Bobtail Cinsi Kedi Karakter Özellikleri Nelerdir?

Meraklı, oyuncu ve zekası sebebi ile öne çıkan Amerikan Bobtail cinsi kedi dostlarımız hayvanseverlerin tümü tarafından ilgi ile karşılanıyor. Onlara bakan kişiler ile dost olmaktan daha da ziyade her ortama hızlı bir şekilde adapte olabilmeleri bu güzel özelliklerini tamamlıyor. Amerikan Bobtail cinsi kedi dostlarımız diğer kedi türlerine göre değişken şartlara çok daha hızlı bir şekilde kolay uyum sağlarken uzun yol, sokak gibi ortamlarda insanlara eşlik etmeye bayılıyor. Amerikan Bobtail cinsi kedi dostlarımız oldukça üstün zekalıdır. Bu güzel dostlarımız interaktif oyunlar oyun saklambaç, puzzle gibi oyunları çok iyi oynarlar. Amerikan Bobtail cinsi kedi dostlarımız avlanma içgüdüsü ile oyunların bazılarında vahşi kökenlerini öne çıkarabilir.

Amerikan Bobtail Cinsi Kedi Bakımı

Amerikan Bobtail cinsi kedi dostlarımız genel itibarıyla diğer evcil kedi dostlarımızın bakımından farklı değildir. Sağlık, temel beslenim şekli ve temizlik ihtiyaçları giderildiği takdirde onların bakımı için yeterli olacaktır. Bu güzel dostlarımızın mama proteini ne çok yüksek ne de çok yüksek olmalıdır. Ayrıca rutin veteriner kontrollerini de asla unutmamanız gereken bir ırktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X