Anasayfa

 Chantilly Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Bugün sizlere mükemmel görüntüleri ile asil duruşları ile tüm hayvanseverlerin kalbini kazanmış bir kedi ırkından bahsedeceğiz. Chantilly cinsi kedi dostlarımız bakımı ve eğitimi zor olmayan bir kedi ırkıdır. İlk başlarda 1960'lı yıllar sırasında ün kazanmış olan türdür. Chantilly cinsi kedi dostlarımızın tam olarak ne zaman ortaya çıkmış olduğu ise belli olmamak ile birlikte dünya üzerinde ün kazanması ve popülerleşmesi tesadüfler sonucunda ortaya çıkmıştır. Oldukça iyi huylu bir kedi dostumuzdur. İyi huylu olması sebebi ile en fazla tercih edilen kedi dostlarımızdan bir tanesidir. Chantilly cinsi kedi dostlarımız popülerliğinden hemen sonra yayılma hızı da artış göstermiştir. Chantilly cinsi kedi dostlarımız orta boylu bir kedi dostumuzdur. Oldukça uzun ve yumuşacık tüylere sahip olması ile biliniyor. Kafatasları geniş ve yuvarlaktır. Kaslı yapılarının yanında vücutları oldukça fazla renk ile görülür. Chantilly cinsi kedi dostlarımızın gözleri ise yeşil ağırlıktadır. İri ve yuvarlak gözlere sahip olan bu mükemmel dostumuzun kuyruğunun uzunluğuna gelecek olursak o da doğru orandadır.

Chantilly Cinsi Kedi Karakter ve Kişilik Özellikleri

Chantilly isimli kedi ırkı, dengeli bir karaktere sahip olması ile ün kazanmıştır. Tüm aile üyelerine sevgi ile yaklaşır. Bunun yanında aileler için en uygun kedi cinslerinden bir tanesidir. Chantilly cinsi kedi dostlarımız tabir yerindeyse ağırbaşlı bir türdür. Bununla birlikte aktif bir karakter yapısı ile biliniyor. Bu mükemmel patili dostlarımız değişken ruh halindedir. Bazen oldukça sessiz davranışlarda bulunurken bazı zamanlarda ise birden aktif ve oldukça hareketli bir yapıya girebilir. Hane içerisinde pek fazla aktif olmayabilir. Evinizi karıştıran ya da dağıtabilecek bir tür değildir. Chantilly cinsi kedi dostlarımız hiç sıkılmadan bir alan üzerinde saatler boyunca oturabilir. Özellikle bir engeli olan kişiler için de mükemmel bir dosttur. Taşınma ya da seyahat konusunda da pek sıkıntı çıkarmayacak olan ve usluluğu ile bilinen Chantilly cinsi kedi dostlarımız ilgi görmeye bayılır. İlgi gördükleri takdirde özellikle de sahiplerine karşı çok yakın davranabilir. Miyavlaması ilgi gösterilmesini istediği anlamına gelebilir. Bu minik patili dostlarımızda kendisine verilen sevginin azalması dahilinde depresyon gibi psikolojik sorunla karşılaşılabilir.

Chantilly Cinsi Kedi Bakımı

Chantilly cinsi kedi dostlarımız bakımı pek zor olmayan ırklardan bir tanesidir. Uzun tüylü olmaları sebebi ile tüyleri düzenli şekilde taranmalı ve kesinlikle tırnak bakımını atlamamalısınız. Düzenli oyunlar oynamalı ve sevgi göstermeniz çok önemlidir. Rutin veteriner kontrollerini aksatmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X