Anasayfa

 Chinchilla Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Bugün, Persian cinsi kedi dostlarımızın bir parçası olarak kabul edilen ve bunun yanında birçok kuruluş tarafından safkan bir ırk olarak kabul edilmeyen Chinchilla cinsi kedi dostlarımızdan bahsedeceğiz. Chinchilla Persian olarak kabul edilmiş olan bu ırkın safkan olarak tanınması Chinchilla Persian isminden dolayı oldukça zorlaşıyor. Şunu bilmeliyiz ki Persian ile Chinchilla arasındaki vücut yapısı birbirinden ayrıdır. Kendine has renkleri ve kürkleri ile Chinchilla cinsi kedi dostlarımızı diğer ırklardan ayırt edebilmek pek mümkündür. Kendilerine has renkleri olan bu ırk, sakin, sessiz, sevecen, uysal vemükemmel huyluluğu ile tanınıyor. Aile üyelerine ve diğer evcil hayvanlara karşı pek yorulmadığı sürece oldukça yakın davranıyor. Chinchilla cinsi kedi dostlarımız çok zarif görünüme sahiptir. Hassas yapısı vardır. Daima Chinchilla cinsi kedi dsotalrımıza ayıracak vakite sahip değilseniz bu ırkı sahiplenmemelisiniz. İhtiyaçları ve bakımı itibarıyla astarsız ve tüylü cinslere göre çok daha uğraştırıcıdır. Chinchilla cinsi kedi dostlarımız atalarından olmuş olduğu genlerden dolayı birçok hastalığı bünyesinde barındırabilir. Hassas yapısı bu hastalıklarından dolayı da kaynaklanıyor. Ayrıca bakımı kadar hassaslığı, sağlığını da etkiliyor. Olumsuz şartlara karşı dayanıksız bir cinstir.

Chinchilla Cinsi Kedi Karakter ve Kişilik

Chinchilla cinsi kedi dostlarımızı sessiz, sakin ve nazik bir kedi olarak tanımlamıştık. İşte bu ırk, tüm sahiplenen insanlara huzur verdiği gibi sizlerden de huzur almak ister. Bu mükemmel cins, biz insanlar ile çok uyum içerisinde yaşayabilir. Biz insanlara karşı çok sevgi besler. Chinchilla cinsi kedi dostlarımız zarif olduğu gibi oldukça zekidir. Sessiz olması ve iddiasız tavırları çevresinde olanları anlamadığı anlamına gelmemektedir. Chinchilla cinsi kedi dostlarımız ilgiyi çok sever. Tam bir kucak kedisi olarak tanımlanabilir. Sizlerin, onları kaşımasına izin verir ve sizin bu nazik davranışınıza onlar da karşılık verebilir. Chinchilla cinsi kedi dostlarımızdan karşılıksız bir sevgi tadacaksınız. İnteraktif oyunlar ile onların zekasını sürekli meşgul etmelisiniz.

Chinchilla Cinsi Kedi Bakımı

Chinchilla cinsi kedi dostlarımızın bakımı, kalın astarlı ve uzun tüylü ırklara göre daha zordur. Günlük olarak fırçalanması gereken bir türdür. Eğer fırçalamazsanız uzun tüyler düğüm haline gelip karışabilmektedir. Chinchilla cinsi kedi dostlarımız rutin şekilde 5 dakika bir fırçalama yeterli gelebilir. Ayrıca rutin veteriner kontrollerini asla unutmamalısınız. Chinchilla cinsi kedi dostlarımız birçok hastalığa yatkındır. Ön patilerindeki tırnaklar 4 ile 6 hafta aralığındaki bir rutin belirlenerek kesilmesi uygundur.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X