Anasayfa

 Donskoy Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Donskoy cinsi kedi dostlarımız genelde görünüşlerinden dolayı insanların çok fazla dikkatini çekiyor. İnsanlara fiziksel görünüm ile duygusal yakınlık sağlayabilir. Donskoy cinsi kedi dostlarımız diğer evcillerle ve diğer insanlarla da çok iyi geçinen son derece sevecen bir ırktır. Oldukça meraklı olan bu cinsin durmaksızın koşmak gibi bir enerjisi vardır.

Donskoy Cinsi Kedi Tarihçesi

Donskoy cinsi kedi dostlarımız ilk olarak 87'li yıllarda keşfedilmiş ve anavatanı olarak Rusya'ya dayandırılmıştır. Sfenks kedi cinsine çok fazla banzeye bu ırk, onlar gibi tamamen tüysüz bir yapıya sahiptir. Ancak bu tüysüz yapısı Sfenks kedilerinde de olduğu gibi direkt olarak mutasyon ile ilgilidir. Tüysüz Rus Kedisi olarak da isimlendirilen Donskoy cinsi kedi dostlarımız çok nadir kedi dostlarımızdan bir tanesidir.

Donskoy Cinsi Kedi Karakter Özellikleri Nelerdir?

Donskoy cinsi kedi dostlarımız görünüşünden dolayı son derece insanların ilgisini çektiğini söylemiştik. Oldukça zeki olan bu kedinin olumlu özellikleri çok fazladır. Donskoy cinsi kedi dostlarımız sahipleri ile ve diğer evcillerle son derece yakın duygusal bağlar kuruyor. Ayrıca onlara bakan aile üyelerine de sadakatlerini hızlı bir şekilde gösterebilirler. Diğer evcil hayvanlarla anlaşabilmesi en iyi olumlu özelliklerinden birisidir. Ayrıca bunun yanında oldukça sevecen bir ırktır. Karakterli bir yapıya sahiptir. Donskoy cinsi ked idostlarımızın karakterleri oldukça sakin bir yapıda ve sevecen olmaları sebebi ile insanlar tarafından çok sevilir. Ayrıca çocuklar ve diğer evcil hayvanlarla ilişkisi de kuvvetli olduğundan birçok arkadaşa sahip olabilir.

Donskoy Cinsi Kedi Bakımı ve Beslenme Durumu

Donskoy cinsi kedi dostlarımız tüysüz bir ırk olmaları sebebi ile sürekli bakım halinde olmalıdır. Donskoy cinsi kedilerin derisi, tıpkı diğer kedi ırklarının tüylerinin taranması ya da yıkanması gibi zamanla yağlanacağı için bu yağların önlenebilmesi adına düzenli olarak yıkanması gerekmektedir. Ayrıca tüyleri olmadığı için Donskoy cinsi kedi dostlarımızı direkt oluşan güneş ışınlarından korumanız gerekir. 

Beslenme açısından ise Donskoy cinsi kedi dostlarımız yavruluk döneminde yavruluk temelli yüksek protein içerikli mamalar ile beslenmesi önemlidir. Kırılgan bir vücuda sahip olduğu için yanlış bir beslenme kötü sonuçlar doğurabilir. Obeziteden de oldukça mustarip olan Donskoy cinsi kedi dostlarımız veteriner kontorlünde sağlıklı mamalar ile beslenmelidir. Aksi durumda ise obeziteye karşı önlem almanız zor olabilir. Veteriner hekim kontrolünde düzenli bir şekilde iyi bir beslenme programı oluşturmalısınız. Bu programı rutin şekilde uygulamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X