Anasayfa

 Shih Tzu Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Birçok hayvansever tarafından yoğun ilgi gören Shih Tzu köpek ırkı, mini köpek cinsleri arasında bulunur ve süs köpeği olarak isimlendirilir. Boyutları oldukça minik olan Shih Tzu cinsi köpekler, boylarına göre son derece dayanıklı canlılardır. Birçok insanın gördüğü anda tekrar tekrar baktığı bir güzellikte olan bu cins, görünümleri ile yıllar boyunca insanlardan ilgi görmüştür. Shih Tzu cinsi köpek dostlarımız ülkemizde de dünyada da son derece popüler süs köpekleri arasında yer almaktadır.

Shih Tzu Karakter Özellikleri

Shih Tzu cinsi köpek dostlarımızın en dikkat çeken özelliği son derece cesur olmalarıdır. Bu mükemmel dostlarımız boyutlarına oranla diğer mini ırk köpekler gibi cesur davranışlar sergiler. Çocuklarla son derece iyi anlaşan Shih Tzu cinsi köpek dostlarımız, çocuklu ailelerin de gözdesi haline gelmesi ile bilinir. Apartman dairelerine son derece uyumlu olan ve hızlı bir şekile adapte olabilen bu minik canlılar, ev içerisinde de çok hareketli ve enerjik davranışlar sergiler. Bunun yanında, evin içinde sürekli olarak peşinden koşuşturmak isteyen bir sevimli dostunuz olacak. Shih Tzu cinsi köpek dostlarımızın egzersiz ihtiyacı düşük olarak bilinir. Ev içinde daima oradan oraya koşturur ve egzersiz ihtiyacının büyük bölümünü karşılar.

Shih Tzu Genel Özellikleri

Şimdi de Shih Tzu cinsi köpek dostlarımız hakkında madde madde sıralayacağımız bu liste sayesinde onları çok daha yakından tanıma imkanı bulacaksınız.

  • Dünyanın en küçük köpek cinsileri arasında yer alan Shih Tzu cinsi köpek dostlarımızın anavatanı Çin'dir.
  • Mini köpek ırklarındandır. Ağırlıkları 4 ile 7 kilogram aralığındadır ve yetişkin Shih Tzu cinsi köpek dostlarımızın boyları 20 santimetreden başlar 28 santimetreye kadar çıkar.
  • Tüy bakımı konusunda özen isteyen Shih Tzu cinsi köpekler uzun tüylüdür ancak az tüy döker.
  • Shih Tzu cinsi köpek dostlarımız ev dışında yaşayamaz. Soğuk havalardan hızlıca etkilenir.
  • Shih Tzu cinsi köpek dostlarımızın boyutlarına aldanmamak gerekir. Son derece cesurdur.
  • Zeki, meraklı ve inatçı canlılardır.
  • Son derece dikkatlidir.
  • Oldukça oyuncu ve neşeli olan Shih Tzu cinsi köpekler sık sık havlar ve gürültücü hayvanlardır.
  • Köpek maması konusunda seçici olan Shih Tzu cinsi köpekler çok hareketli ve enerjiktir.
  • Ortalama ömürleri bakımlarına göre değişiklik göstermek ile beraber 15 yıl kadardır.

Shih Tzu Cinsi Köpek Bakımı

Elbette az önce de bahsettiğimiz gibi Shih Tzu cinsi köpeklerin bakımında iki konu öne çıkıyor. Bunlar da tüy bakımı ve beslenmeleri. Shih Tzu cinsi köpekleri günde 1 defa taramalı ve rutin tüy bakımını yapmalısınız. Kafasının üzerinden gözlerine doğru düşen tüyleri bulunur. Bu tüyleri kısaltmalısınız. Bunun yanında Shih Tzu cinsi köpeklerin tüylerini, görüş açıları kapanmaması açısından toka ile tutturabilirsiniz.

Mama seçimi konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli konu Shih Tzu cinsi köpekler için premium mamalar seçmeniz olacaktır. Shih Tzu cinsi köpek dostlarımız için en doğru mamayı bulabilmek kolay olmayacaktır. Bunun yanında onlar için mama boyutlarını küçük porsiyonlar ile denetmelisiniz. Ayrıca Shih Tzu cinsi köpeklerin rutin veteriner kontrolleri aksatılmamalıdır.  Shih Tzu cinsi köpekler için köpek tasması, oyuncakları ve tüm köpek eşyalarını Mihavmarket.com.tr adresimizden bulabilirsiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X