Anasayfa

 En Sakin Kedi Irkları: Onları Çok Seveceksiniz

Kedi dostlarımızda sakinlik durumu, düşünülenin aksine çok sık rastlanan bir özellik değildir. Özellikle yavruluk döneminde olan kedi dostarımız sakinlik ile yakından uzaktan bağdaşmayan davranışları vardır. Aynı evi paylaştığı onlara bakan kişileri adeta soluksuz bırakabiliyorlar. Ayrıca her kedi dostumuz benzersiz bir karaktere sahiptir. Ayrıca, ayırt edici alışkanlıklara da sahip olmaları ile bilinirler. Yine de bazı kedi dostlarımızın ortak özelliği sakinlik olabildiği yönünde varsayımlar bulunmaktadır. Bu içeriğimizin ana konusunda ise sakin olduğu düşünülen kedi ırkları bulunuyor.

Sibirya Kedisi

Sibirya Kedisi cinsi kedi dostlarımız sakin ve sosyal olmaları ile bilinmektedir. Sibirya Kedisi cinsi kedi dostlarımız ilgiyi ve kucaklanmayı çok sever. Bu kedi ostlarımız aynı zamanda çok sessiz varlıklardır. Tüm günü yatarak geçirmektedirler. Sibirya Kedisi cinsi kedi dostlarımız bundan rahatsız olmaz. Eğer ev içerisinde sağa sola koşturup duran bir kedi istemiyor iseniz Sibirya kedi cinsi ağırbaşlı tavırlar ile kalbinizi fethetmektedir. 

Sibirya Kedisi cinsi kedi dostlarımız hipoalerjenik olmaları ile tanınır. Hipoalerjenik kedi dostlarımızın alerji yapma ihtimali diğer kedi dostlarımıza oranla çok daha düşüktür. Fakat bu yüzde 100 alerji yapmaz anlamına gelmez. Eğer bir kediye alerjiniz olduğunu düşünüyorsanız öncelikle Sibirya Kedisi ile bir süre vakit geçirmenizi öneririz. Bu durumda alerji belirtisi gösterip göstermeyeceğini anlamış olursunuz.

Ragdoll

Ragdoll cinsi kedi dostlarımız dikkat çeken tatlılıkları ile mükemmel bir şekilde öne çıkmaktadır. Sevimli görünüşleri ile bu kedi dostlarımız çok fazla arkadaş canlısıdır. Ragdoll cinsi kedi dostlarımızın en önemli özellii ise son derece sakin ve sessiz olmalarıdır. Tembel ve uysal olan Ragdoll cinsi kedi dostlarımızdan bekleyeceğiniz en son şey sessiz ve sakin olmalarıdır. Sevilmeyi ve ilgi görmeyi çok severler. Onların kucağınızdan inmeyeceğini göreceksiniz.

İran Kedisi

İran Kedisi cinsi kedi dostlarımız hayvanseverler arasında çok popülerdir. Yumuşacık tüyleri ve farklı yüz ifadeleri ile herkesin kalbinde yer kaplamıştır. İran kedi dostlarımızın çok sevildiğini anlamak pek de güç değildir. Apartmanda rahatça besleyebileceğiniz İran Kedisi cinsi kedid ostlarımız kedi arayan kişiler için harika bir seçenek.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X