Anasayfa

 Bombay Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı Hakkında Bilgi

Her beyaz kedi gördüğümüzde nasıl "aaa bu Van kedisi" demiyorsak muhtemelen her gördüğümüz siyah kedi de Bombay kedisi değildir. İnsanlar arasından bilinen bir yanlışın tam tersi olacak şekilde bugünkü içeriğimiz görüntüleri ile minyatür kara panterlere benzeyen bu kedi cinsi hakkında daha detaylı bilgiler vermek istiyoruz.

Bombay Kedisi Tarihçesi

Ebat olarak da oldukça mini pantere benzeyen bu siyah kedi, ortaya çıkması sebebi ile 1950 senelerinde Sable Burmese ve Siyah Amerikan kedi çiftleşmesi sonucunda ortaya çıktığı bilinmektedir. Saf siyah, parlak rengi ile mükemmel renkleri vardır. 1976 senesinde ise yeni bir kedi cinsi olarak kabul görmüştür ve kayıtlara işlenmiştir. Hindistan'ın Bombay şehri ile karıştırılan bu kedinin bu şehir ile hiçbir alakası yoktur. Bu kedinin üreticisi siyah Burmese kedisi ortaya çıkmak isterken Bombay kedisinin ortaya çıkmasına sebep olmuştur.

Bombay Kedisinin Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

En belirgin özelliği elbette tüyleridir. Saten gibi parlak siyah tüyleri dikkat çeker. Büyük yuvarlak gözlere sahip olan bu kediler, gri ve yeşil tonları gözlere sahiptir. Ayrıca yüzleri de geniştir. Orta boy kedi cinsleri arasında kendini kategorize eden Bombay Kedi cinsi dostlarımız, kilo alsa dahi fit görüntüye sahiptir. Bombay kedi cinsi dostlarımız melez olmayan ve safkan türlerinde, herhangi farklı desen ve renk karışımı yoktur. Patileri de tüyleri gibi simsiyahtır.

Bombay Kedi Cinsi Karakteri Nasıldır?

Fazlasıyla sosyal olan Bombay kedi cinsi dostlarımız, yalnızlıktan hiç hoşlanmazlar. Atletik vücut yapıları sayesinde hareketli ve oyuncu olması pek de şaşırtıcı gözükmemektedir. Bombay kedi, ırk karışımından dolayı sakin mizacı da üzerinde taşımaktadır. Bunların yanında kucak delisi olan bu kedi ırkı, kucağınızda mırıldanana kadar kolay kolay gitmez. Bombay kedi cinsi dostlarımızı beslemek istiyorsanız evinizde birçok kedi oyuncağı buludurmanız işinizi çok kolaylaştıracaktır.

Bombay Kedi Cinsi Bakımı

Yemek yemeye çok düşkün olan Bombay kedi cinsi dostlarımızın öğün miktarına kesinlikle dikkat etmek gerekir. Kilo fazlalığı olması durumunda obez bir görüntüye sahip olmazlar. Her kedi dostumuzda olduğu gibi yağ oranı düşük ve premium mamaları tercih edebilirsiniz. Tuvalet ve mama kabı temizliğine dikkat etmeniz onların sağlığı açısından çok önemlidir. Ayrıca kısa tüylü olmaları sebebi ile fırça ve tarama tüy bakımı için yeterlidir. Ses eşikleri çok düşüktur bu nedenle yüksek sesli ortamlar onlar için iyi gelmez. Haftalık diş bakımı, veteriner kontrolü 2-3 haftada bir tırnak kesimi ile mutlu bir hayat sürebilirsiniz.

Sizlere bu içeriğimizde Bombay kedi cinsi dostlarımız hakkında bilgi vermek istedik. Bunun gibi ırklar hakkında daha fazla bilgiye erişmek istiyorsanız lütfen bizi takip etmeyi unutmayınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X