Anasayfa

 Kısırlaştırılmış Kedilerde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kısırlaştırma operasyonu geçirmiş olan minik patili dostlarımızın iyileşme süreçleri boyunca rahat zaman geçirebileceği hijyenik ve sakin bir ortam sağlanmalıdır. Bu ortam çok rahat bir şekilde dinlenebileceği sessiz ve temiz bir alan olmalıdır. Operasyon sürecinden hemen sonraki dönem içerisinde enfeksiyon kapmaması adına özenle bakım yapılması çok önemlidir. Kısırlaştırma operasyonu geçiren minik patili dostlarımız hayatlarında yeni bir dönem başlayacaktır ve bu döneme ait birçok özel davranış geliştirmek isteyebilir.

Her Şeyi Kontrol Altına Alın

En önemlisi ise kedi dostlarımız için artık farklı bir besin programı uygulanacak olmasıdır. Kısırlaştırma operasyonu geçiren minik kedi dostlarımızın hayatlarında yeni bir dönem başlaması sizin yardımınız ile olacaktır. Kısırlaştırma işleminden sonra ne tür hazırlıklar yapılması konusunda size yardımcı olmak adına bu içeriği hazırladık. Bununla beraber veteriner hekiminiz çok dikkat etmeniz gereken konularda sizleri bilgilendirecek ve uyaracaktır. Kedi dostlarımızın sağlıklı bir süreç geçireiblmesi adına ilk iki hafta derin bir hassasiyet içerisinde davranmanız gerekiyor. Özenle beslenmesi ve bakımı yapılmalıdır. Kedi dostlarımız kesinlikle hijyenik ve temiz bir ortamda bulunmalıdır. Patili dostlarımızı dışarıya çıkarmak bu süreç içerisinde doğru değildir. Kedi dostlarımızın yarasından kaynaklı olarak enfeksiyon geçirme ihtimali çok yükselir. Bunun yanında yaranın üzerinde dış parazit gelmesi direkt enfeksiyon sebebi olabilir. Kedi dostlarımızın ameliyat sonrası dikişlerini kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer dişi kedi dostlarımızın yarasının etrafında kızarıklık, kanama ya da şişkinlik gibi durum var ise veteriner hekiminiz ile iletişime geçebilirsiniz. Aynı şekilde idkişin bulunduğu alan içerisinde yeşil, sarı ya ad beyaz bir sıvı görürseniz de veteriner hekiminizle iletişime geçin.

Kısır Kedi Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Kısırlaştırma operasyonu geçirmiş olan minik patili dostlarımızda ilk beslenmesi yaklaşık mamanın 6 ile 8 saat sonrasında verilmesi uygun olacaktır fakat bu durumu en iyi veteriner hekimi bilir. Bu içerik yalnızca bilgilendirme amacıyla yazılmıştır. En doğru karar veteriner hekiminizdir. Anestezinin etkisini tama atamamış olan minik patili dostlarımız bir süre mama yemek istemeyebilir. Kısırlaştırma sonucu kedi dostlarımızın beslenmesi için gerekli protein, yağ ve vitamin içeren mamalar tercih edilmelidir. Kısırlaştırma sonrası kedi dostlarımızın hareketinde azalma beklendiğinden mama içeriğindeki yağ oranı azaltılmalıdır. Kısırlaştırmış kedi mamaları bu hususta en büyük yardımcınız olacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X