Anasayfa

 Köpekler Neden Ulur? Köpeklerin Ulumasındaki Sebepleri Nedir?

En sadık dostlarımızdan olan dünyadaki varlığı ile bizi mutlu eden köpeklerimizin çıkarmış olduğu havlama ve hırlama seslerine aşina olmak ile beraber bazı zamanlarda ise uluyabilirler. En başta çevremizdekilere ve bize oldukça şaşırtıcı gelen bu uluma sesinin şiddetinin artması ve tekrarlaması "acaba köpeğimde bir sağlık sorunu mu var" gibi sorulara sebebiyet verebilir.

Köpek dostlarımızın yakın akrabası olan kurtlar birbirleri ile iletişim kurabilmek adına ulurlar. Evrim konusundan bakacak olursak da köpek dostlarımızın uluması bu noktada açıklanabilir. Fakat köpek dostlarımız yüksek bir ses duyduğunda, diğer köpekler uluduğunda ve duygusal değişiklikler yaşadığında da ulumaya başlayabilmektedirler. Unutmayınız ki köpek dostlarımız zaman zaman doğaları gereği uluyabilir, bu normal bir durumdur. Fakat, sık bir şekilde ulumaya başladığında ise veteriner hekime danışmanız gerekmektedir. Bu tür durumlarda ve köpeğinizde davranışsal bir sorun gördüğünüz zaman veteriner hekimlere danışmayı unutmayın.

Köpekler Yüksek Seslere Karşı Neden Ulurlar?

Köpek dostlarımızın bazen sosyal medyada ya da günlük hayatta ezan okunurken ulumaya başladığını görürüz. Bilinenin aksine köpek dostlarımız yalnızca ezan sesine karşı ulumamaktadır. Ayrıca korna, itfaiye ve ambulans gibi sürekli ve uzun seslere karşı uluyabilir. Bu durum yalnızca köpek dostlarımızın korkması sebebi ile değil sahiplerini anormal ya da tehlikeli bir duruma karşı uyarmak için de olabilir. Köpek dostlarımızın özellikle de rahatsız olacağı yüksek sesleri bastırmak için de uluduğu yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkmıştır.

Köpek Dostlarımızın Uluması Hastalık Sebebi mi?

Köpek dostlarımızın uluması yalnızca bir hastalık belirtisi olmayabilir. Fakat köpek dostunuzun bir yere sürekli olarak dalması ile oluşan bir uluması var ise sağlık problemlerini öne çıkarmış olabilir. Örneğin anksiyete ve stres gibi durumlarda minik dostlarımız sık sık havlamaktadır. Bu durumun önüne geçebilmek adına ise köpek eğitmenlerinden bilgi alınabilir.

Köpek dostlarımız yalnızlık hissi de yaşıyor olabilir. Bu gibi durumlardan kurtulabilmesi için onlarla sık sık konuşmalı ve güzel sözler söylememiz gerekir. Köpeklerimizin davranışlarını sık ve düzenli şekilde kontrol etmekte yarar var. Giderek artan ve geçmeyen bir ulumaya sahipse öncelikle yalnızlık hissinden kurtulması sağlanmalı. Ayrıca veteriner hekimlere danışmayı kesinlikle ihmal etmeyin.

Sizlere bu yazımızda köpekler ve ulumaları hakkında oldukça detaylı bilgiler vermeye çalıştık. Bu mükemmel canlılar hakkında öğreneceğimiz daha çok şey var. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X