Anasayfa

 Kediler Neden Plastikleri Yemek İsterler?

Kedi dostlarımızı yakından gözlemleme fırsatınız olduğu zaman onların mamalardan çok daha farklı şeyleri yiyecek olarak görmeye çalıştığını farkedebilirsiniz. Her ne kadar evcil dostlarımız yeterli şekilde beslenmişse de ev içerisinde plastik olan bitkileri, oyuncakları, poşet ya da diğer maddeleri yemeye çalışabilirler. Kedi dostlarımızda bu davranış çok fazla yaygın bir durumdur. Fakat doğal bir davranış olmadığı için kedi dostlarımıza zararı dokunabilecek durum olmaları sebebi ile istenmeyen davranışların başında gelir. Minik patili dostlarımızın plastik yalamasının birden çok nedeni olabilir. Bu problemin ortadan kalkabilmesi adına kedi dostlarımızın niçin plastik çiğnediğini keşfetmek çok önemlidir.

En Yaygın Neden: Pika

Besin olarak kabul edilmeyecek maddelerin bir aydan uzun süre tüketilmesi durumuna pika sendromu yani yeme bozukluğu adı verilir. Kedi dostlarımızda, köpek dostlarımızda ya da diğer birçok canlıda uygun olmayan objeleri yeme davranışı görülmektedir. İnsanlarda da bu rahatsızlık çok yaygındır. Pika sendromu insanlarda bile açıklaması zor bir durum iken kedi dostlarımız için işin içinden çıkabilmek veteriner hekimlerimiz için bilr güç hale gelebilmektedir. Toprak, bitki yaprağı, plastik ya da çiğneyen veya yemeye çalışan kedi dostlarımızın bu davranışlarını anlayabilmek için öncelikle onların bunu niçin yaptığını teşhis etmek çok önem arz eder. En sık görülen arasında ise beslenme, stres, hastalık ya da sıkıntılı ruh hali bulunmaktadır. Ancak pikanın ana sebepleri bununla kalmaz.

Yetersiz Beslenme Durumu

Kedi dostlarımız yetersiz ya da yanlış bir şekilde besleniyorsa vücudunu destekleyebilmek adına gerekli olan besinleri farklı kaynaklardan elde etmeye çalışıyor olabilir. Plastik objeler hayvansal yan ürünler asit tuzları gibi mineraller içereceğinden kedi dostlarımız için içgüdüsel olarak plastik çiğnemeye başlayabilir.

Sağlık Problemleri

Kedi dostlarımızda bazı sağlık problemleri ihtiyaç duyulan tüm besilerin mamalarından almamalarına sebebiyet verebilir. Hipotiroidzm, diyabet ya da bağırsak gibi sendromlar sağlık problemlerinin başında gelir. Bu sebeple hasta bir kedi dostumuz eksik besinleri yine başka kaynaklardan elde etmek isteyebilir. Kedi dostlarımızın bu isteklerinin önüne geçebilmek adına veteriner hekimlerimize başvurmamız çok önemlidir. Bu durumu atlamamanız kedi dostlarımızın rahat bir yaşam sürmesi adına önemlidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X