Anasayfa

 Kedilerde Su Tüketiminin Önemleri Nelerdir?

Kedilerde Su Tüketiminin Önemleri Nelerdir?

Su, bütün canlılarda oldukça önemli bir unsurdur. Tüm canlıların hayatta kalmasını sağlayan en önemli ihtiyaç olan su yaşamımızı devam ettirmemiz için oldukça önemli olmasının yanında pek çok faydası da bulunmaktadır. Evcillerde su tüketmek, vücudun kaybetmiş olduğu suyu geri kazanmasında ki en büyük etkendir. Aynı zamanda hastalıklardan korunmanın ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde büyük rol oynamaktadır. Hücrelerin yenilenmesini sağlamaktadır. Bilindiği üzere kedilerimiz fazla su tüketmezler.

Su içmenin Kediler İçin Yararları?

Su tüketimi bütün canlılar gibi kedilerimiz için de zorunludur.

Su hayatta kalmayı sağlayan en önemli etkenlerden biridir. Hücrelerin yenilenmesini sağlamaktadır. İç organlarını ve derisinin sağlığını korumaktadır. Gerekli olan miktarda su içmek kedilerimizin en hassas sistemleri olduğu bilinen sindirim sistemini oldukça rahatlatmaktadır. Evciller böylece tükettikleri besinleri rahatça sindirebilir, mide ve bağırsak problemi sorunlarından korunmuş olurlar. Su tüketmeleri sayesinde yedikleri besin ve gıdaların içerisinde ki vitaminleri ve mineralleri daha hızlı bir şekilde kana karışmasını sağlamaktadır. Evcillerimizin terleme bezleri sadece tek bir yerde olduğu için beden ısılarını düzenlemek zordur. Kedilerin terleme bezleri sadece patilerinde vardır. Evcillerde vücut ısısının korunması ve dengelenmesi ile vücudun kaybetmiş olduğu su miktarını geri kazanması sadece su içmesiyle olmaktadır. Kedilerimiz oldukça titiz hayvanlardır. Gün içerisinde gözle görüldüğü üzere kendilerini sürekli yalayarak temizlerler. Bu da oldukça ciddi bir şekilde tüy yutmaları anlamına gelmektedir.

Kedilerimize Fazla Su İçirmenin Yolları Nelerdir?

Az miktarda su tüketen kedilerin ömürleri de bir o kadar kısalmış olmaktadır. Özellikle yaşlı olan kediler de yeterince su içmemelerinden kaynaklı hastalıklar meydana gelmektedir. Kedilerin sağlıklı bir ömür geçirmelerinin tek yolu yedikleri mama miktarının en az 4 katı kadar su içmelerinden geçmektedir. Kedilerin çok daha fazla su tüketmesini sağlamanın yollarından birisi mamasının olduğu ortamdan uzak birkaç yere su kapları ile su bırakmanız gerekmektedir. Böylelikle su tüketmesini biraz daha arttırmış olursunuz. Yaş mama tüketen kedilerimiz daha az su tüketirler. Bunun sebebi ise yaş mamalarında ki su oranıdır. Bundan dolayı yaş mamalarını biraz azaltmanız gerekmektedir. Mama kapları her daim temiz olmak zorundadır. Sularına birkaç damla süt damlatmanız da kedinizin su tüketme oranını arttırmış olacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X